Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyadan İştahınızı Açacak 10 Yemek Müzesi

    Müze denince aklınıza hemen tarihi eserlerin sergilendiği geniş ve biraz da sıkıcı yerler geliyorsa bir kez daha düşünün! Çünkü her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bu müzelerde birbirinden lezzetli makarnalar, peynirler, çikolatalar ve daha fazlası sizi bekliyor.

    1- Hardal Müzesi – ABD

    Hamburger ve patates kızartmasının yanında vazgeçilmez soslardan olan hardala özel bir müze olduğunu biliyor muydunuz? Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde bulunan müzede dünyanın farklı yerlerinden 5 binin üzerinde hardal sergileniyor. Bu lezzetli sosa ilgi duyan bir koleksiyoncunun biriktirdiği hardalların yer aldığı müze her yıl çok sayıda ziyaretçi çekiyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536156/640xauto.jpg)

    2- Makarna Müzesi – İtalya

    Makarna denince akla gelen ilk ülke olan İtalya'nın başkenti Roma'da açılan müzede sadece İtalya'dan değil, Uzak Doğu gibi bölgelerden de makarna çeşitlerini görebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536159/640xauto.jpg)

    3- Peynir Müzesi – Hollanda

    Dünyada lezzetli peynirleriyle bilinen ülkelerin başında Hollanda geliyor. Özellikle gouda peyniriyle ünlenen ülkenin başkenti Amsterdam'da yer alan peynirlerle dolu müzede gezinirken bol bol iştah açıcı fotoğraf çekebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536165/640xauto.jpg)

    4- Noodle Müzesi - Japonya

    Japonya'nın Yokohama kentine yolunuz düşerse Uzakdoğu'nun vazgeçilmez tadı noodle ile dolu müzeye mutlaka uğrayın. Sade veya farklı aromalarla tatlandırılan noodle çeşitlerini bulabileceğiniz müzede gezerken pratik ve farklı lezzetin yapılışını öğrenebilir ve isterseniz kendiniz de bu konuda yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536168/640xauto.jpg)

    5- Sosis Müzesi – Almanya

    Almanya'yı ziyaret edenler ülkede yaşayanların sosise ne kadar düşkün olduğunu az çok bilirler. Almanların tutkunu olduğu sosislerin başkent Berlin'de bir de müzesi var. Koltuklardan hediyelik eşyalara neredeyse her şeyin sosis şeklinde yapıldığı bu yerde sosisle ilgili ilginç bilgileri de öğrenebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536174/640xauto.jpg)

    6- Kahve Müzesi – Brezilya

    Sabah kahvaltılarında ve yemeklerden sonra vazgeçilmez alışkanlıklarımızdan biri de kahve içmek. Kavurma ve hazırlama şekilleriyle yeryüzünde onlarca farklı alternatifi bulunan bu benzersiz içecekle ilgili bir müze olmaması da düşünülemezdi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536177/640xauto.jpg)

    7- Patates Kızartması Müzesi – Belçika

    Hiç patates kızarmasının da müzesi olur mu demeyin. Hem de çok lezzetli olur. Dünyaya adını çıtır çıtır kızarmış patateslerle duyuran Belçika'da bulunan müzede farklı soslarla hazırlanan kızartmaların arasında kendinizi kaybedebilir hatta hemen orada tadına bakabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536180/640xauto.jpg)

    8- Kivi Müzesi – Yeni Zelanda

    Bize göre dünyanın bir ucunda sayılan Yeni Zelanda'da kivinin yetiştirilmesi, kiviyle yapılan farklı tatlar ve daha onlarca şeyi bir arada bulabileceğiniz bir müze var. Yani bol C vitaminli bir yolculuğa çıkmak isterseniz adres belli!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536183/640xauto.jpg)

    9- Çikolata Müzesi – Belçika

    Belçika'da en az patates kızartması kadar meşhur bir şey varsa o da çikolata. 19. yüzyılın sonlarında açılan eski bir fabrikanın yerinde açılan müzede çeşit çeşit çikolatalar arasında kendinizi adeta tatlı bir rüyadaymış gibi hissedeceksiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536189/640xauto.jpg)

    10- Zeytinyağı Müzesi – Yunanistan

    Ege sahillerini süsleyen zeytinlerin insanlığa armağanı zeytinyağı sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda mutlaka adı geçen besinlerden. Peki, hiç zeytinyağı ile ilgili bir müzeyi gezmeyi düşündünüz mü? Ülkenin en sevimli adalarından Midilli'de yer alan müzede yemeklerin ve mezelerin üzerinde servis edilen bu efsanevi lezzetin yapımı ile ilgili detayları yerinde görebilirsiniz.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12536192/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler