Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyadan baş döndürücü güzellikte doğal havuzlar

    Denizden vazgeçemiyorum ama aynı zamanda havuz gibi bir suda yüzmek istiyorum diyenler için en iyi seçenek doğal havuzlar. Zamanla çeşitli doğa olayları ile meydana gelen bu muhteşem yerler gezginlere hem deniz hem de havuz keyfini bir arada yaşama şansı sunuyor. Dünyanın farklı noktalarından nefes kesen güzellikleriyle baş döndüren doğal havuzları turlamaya ne dersiniz?

    Cenote Ik Kil – Meksika

    Meksika'da yer alan 35 metre yüksekliğindeki doğal çukurun bir zamanlar insan kurban etmek için kullanıldığına inanmak son derece güç! Bugün daha çok eşsiz güzelliği ile gezginleri çeken Cenote Ik Kil'de yüzmekse adeta başka bir gezegene yolculuk yapmak gibi. Ancak gelmeden önce buraya ilginin günden güne arttığını ve bu nedenle fazlasıyla kalabalık olabileceğini unutmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550076/640xauto.jpg)

    Erawan Şelalesi - Tayland

    Egzotik tatillerin vazgeçilmez rotası Tayland'da bulunan şelale yakın çevresinde pek çok doğal havuzun da oluşmasını sağlamış durumda. Doğal havuzlarda serinlemenin dışında sırf manzarayı izlemek için bile buraya gelebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550094/640xauto.jpg)

    Blue Lagoon – İzlanda

    Bu yeri ilk gördüğünüzde bir film sahnesine ait olduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle yanılmıyorsunuz. Benzesiz ortamıyla birçok filmde yer bulan Blue Lagoon gerçek olamayacak kadar güzel ancak biraz uzakta, İzlanda'da.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550115/640xauto.jpg)

    Cummins Falls Eyalet Parkı - ABD

    Ülkenin Tennessee eyaletinde bulunan doğal çukur yemyeşil atmosferi ile adeta cennetin yeryüzüne yansıması gibi. Eski dönemlerde önemli bir Kızılderili yerleşim bölgesi olan parkta çevreyi dolaştıktan sonra biraz serinlemek için kendinizi gölün sularına atabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550121/640xauto.jpg)

    Giola Gölü – Yunanistan

    Yunanistan'ın Thassos Adası'na yolu düşenleri şaşırtan Giola Gölü ise büyük bir kayanın içine oyulmuş muhteşem bir yüzme havuzunu andırıyor. Hemen denizin kıyısında yer alan kayanın yakınlarına geldiğinizde buradan kendini berrak sulara bırakan maceracıların arasına katılabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550136/640xauto.jpg)

    Havasu Şelalesi – ABD

    Yakın çevresinde bulunan kamp alanlarıyla ve küçük havuzlarıyla doğanın tüm cömertliğini gözler önüne serdiği yerlerden biri Havasu Şelalesi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaleti sınırlarında yer alan şelale ve doğal havuzlara ulaşmaksa biraz zor. Buraya gelmek için kilometrelerce uzunlukta yolu yürüyebilir veya atlarla bölgeye ulaşabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550148/640xauto.jpg)

    Pamukkale Travertenleri

    Baş döndüren güzellikleri ile büyüleyen doğal havuzları keşfetmek için mutlaka çok uzaklara kadar gitmenize gerek yok. Aynı zamanda çevresinde bulunan antik kalıntılarla ve şifalı sularla ülkemizin yerli ve yabancı ziyaretçilerin gözlerini kamaştıran güzelliklerinden Pamukkale'de travertenlerin arasında gezinebilir, kendinizi çok farklı bir dünyanın tam ortasında bulabilirsiniz.

    Kaynak: Enuygun.com

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550151/640xauto.jpg)


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler