Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyadaki Kaplan Sayısı Son Yüz Yıldır İlk Defa Arttı

    Ülkeler 2010'da kaplan nüfusunu 2022 itibariyle iki katına çıkarmayı hedefledikleri tarihi bir uzlaşma imzaladıklarında vahşi kaplan sayısı 3.200'dü.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544676/640xauto.jpg)

    Kaplanlar için bu defa iyi bir haber var. Doğal Hayat Koruma Vakfı WWF'nin (World Wildlife Fund) açıkladığına göre, Hindistan, Rusya ve Nepal'de yapılan kaplan soyunu koruma çalışmaları başarılı oldu ve dünyada vahşi yaşamdaki kaplan nüfusu önemli ölçüde artış gösterdi. Bu rapor, soyu son derecede tehlikeli olan bu türü korumak için atılacak bir sonraki adımları tartışmak üzere bir araya gelen Hindistan'daki liderler toplantısında açıklandı.

    Rapora göre ülkelerin 2010 yılında kaplan nüfusunu 2022 itibariyle iki katına çıkarmayı hedefledikleri tarihi bir uzlaşma imzaladıklarında 3.200 olan vahşi kaplan sayısı, şu anda 3.890. Ülkeler hedefine doğru ilerliyor. Bu artış, kaplan sayısında küresel anlamda yüzyıllardır gerçekleşen ilk artış.

    WWF'nin kıdemli başkan yardımcısı Ginette Hemley bu konuda şunları söyledi:

    "Sayılar bize mutlu bir şaşkınlık verdi, koruma çabalarımız doğrultusunda doğru yolda ilerlediğimizi gördük."

    WWF araştırmacıları, aralarında Hindistan ve Bangladeş'in de bulunduğu birçok farklı ülkedeki ulusal araştırmalardan elde edilen verileri ve dünyanın biyoçeşitlilik koruma konusundaki otoritesi Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nden bağımsız bilim insanlarının tahminlerini bir araya getirdiler. Bu tip tahminler Çin, Endonezya, Malezya ve Myanmar gibi resmi kaplan araştırmalarının olmadığı ülkeler için gerekliydi.

    Bu rapor harika bir ivme gösteriyor olsa da, National Geographic Topluluğu Büyük Kediler Girişimi (Big Cats Initiative for the National Geographic Society) yöneticisi Luke Dollar, gerçekleşen olumlu gelişmelere rağmen kaplanların soyunun halen tehlikede olduğu konusunda uyarıyor:

    "Bundan sonra sürekli iyileşme gösterecek bir yola girdiğimizi sanmamaları konusunda insanları uyarmalıyım. Tehlike hala devam ediyor ve kaplanlar hala dünyadan silinip yok olma tehlikesiyle karşı karşıya."
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544682/640xauto.jpg)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544691/640xauto.jpg)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544706/640xauto.jpg)
    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544718/640xauto.jpg)

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler