Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Magma Okurlarıyla Birlikte!

    Şahika Ercümen, rekor maceralarıyla ve dünyanın farklı denizlerinde gerçekleştirdiği serbest dalış idmanlarıyla Magma sporcusu olarak Magma dergisinde okurlarla birlikte olacak.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533036/640xauto.jpg)

    Şahika Ercümen'in kendini anlatmak için seçtiği sözler şöyleydi:

    “Benim için hayat ilk nefes aldığımda değil, nefes tuttuğumda başladı.”

    Onunla ilk kez Bodrum’da hocalık yaptığı serbest dalış kursunda tanıştım. Derinlere doğru kayan kıvrak gövdesi ve yunusları aratmayan tekniğiyle bu gözlerin gördüğü denizle en uyumlu insan bedeniydi.

    Otuz metre derinliğe kameraya doğru gelip geçiş yap, kaplumbağayla sualtında bir dakika dans et, bunların hiçbiri sorun değil Şahika için; denizle ilgili iyi bir amaç uğruna kimseyi kırmaz, gelir. Şahika, çocukluk yıllarından beri çeşitli dallarda yarışmış milli sporcularımızdan biri. 1998’den beri katıldığı yüzme ve sualtı sporları müsabakalarında ulusal ve uluslararası yüzün üzerinde madalya, çeşitli özel ödüller, kupalar, birçok Türkiye ve dünya rekoru elde etti.

    Şahika, suya karşı tutkusu ve minnettarlığıyla denizlerle ilgili birçok sosyal sorumluluk projesine gönüllü olarak destek veriyor. Rekor denemeleri ve idmanlar için Kaş’ı tercih ediyor. Geçtiğimiz mayıs ayında WWF’nin destekleriyle koruma bölgesini tanıtmak, insanların kıyı şeridine tatile geldiklerinde daha dikkatli davranmasını sağlamak için Şahika ile Kaş’ın gerçek yıldızları olan Caretta caretta, orfoz balığı ve denizatı gibi canlılarla çekimler yapıldı. Bu aydan itibaren de Şahika, rekor maceralarıyla ve dünyanın farklı denizlerinde gerçekleştirdiği serbest dalış idmanlarıyla Magma sporcusu olarak Magma Dergisi'nde okurlarla birlikte olacak.

    Şahika şu sıralar Dahab Mısır'da kampta. Yüz metrenin altına paletsiz inen ilk kadın sporcu olarak dünya rekoru kırmak ve ekim ayında düzenlenecek dünya şampiyonasında ülkemize madalya kazandırmak istiyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler