Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dubai’deki En İyi 8 Alışveriş Merkezİ

    Bu sekiz farklı lüks tesis, en kaliteli butikler, şık restoranlar ve çok sayıdaki lüks cazibe mekânlarıyla (aranızda kapalı alanda kayak yapmış olan var mı?) alışveriş merkezi kavramını yeniden tanımlıyor.

    Yıldızı parlayan bu göz alıcı şehirde yaklaşık 100 alışveriş merkezi var. Bunların en büyüğü yılda 80 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor (Times Meydanı’nın iki katı kadar). Başta biraz saçma görünebilir, özellikle de “merkez” kelimesini duyunca hayalinizde florasan ışıklarıyla aydınlatılmış koridorlarda ve kötü yemeklerin bulunduğu katlarda gezinen sıkılmış gençler canlanıyor olabilir. Ancak Dubai’de sıradan alışveriş kompleksleri bulamazsınız.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541595/640xauto.jpg)

    Lüks alışveriş merkezleri, akvaryumlar, su yolları, lüks oteller, şık restoranlar ve karla kaplı kayak pistleri ile sadece çekici olmanın çok ötesinde... İşte, her zevki ve harcama alışkanlığını tatmin edecek satış dünyasının sekiz harikası.

    Dubai Mall: Köpek balıkları, kayak ve alışveriş

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541601/640xauto.jpg)

    Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’a her hafta 750.000’den fazla ziyaretçi geliyor. Bunların amacı sadece alışveriş değil aynı zamanda olimpik buz pateni sahasında kaymak, akvaryumda ve sualtı hayvanat bahçesinde dolaşmak (Burada köpek balıkları, vatozlar, su samurları ve bir penguen sürüsü bulunuyor) ve Dubai’nin hareketli süs havuzlarının ve Burj Khalifa’nın önünde selfie çekmek için de geliyorlar.

    Bütün gün boyunca büyük markaların ürünlerini inceleyip gün sonunda dinlenmek isteyenler için çevrede beş adet lüks otel bulunuyor. Alışveriş sonrası yorulanlar için bir diğer seçenek ise; Social House’daki “Doğu Batı ile Buluşuyor” konseptli restoranın süs havuzlarını izleyebilecekleri masalar.

    The Mall of the Emirates: Çöl karı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541604/640xauto.jpg)

    Dünyanın en büyük kapalı kar parkı olan The Mall of the Emirates, Ski Dubai kompleksi sayesinde en ünlü alışveriş merkezidir. Burada kayak yapabilir (ders alabilirsiniz) veya penguenlerle yüzebilirsiniz.

    Ancak birçok insanın bilmediği bir şey var; bu alışveriş merkezi Dubai Tiyatro Topluluğu ve Sanat Merkezi’ne ev sahipliği yapıyor (ductac.org). Bölgedeki kâr amacı gütmeyen en önemli sanat merkezi olan DUCTAC, misafir ve yerel dansçılar, müzisyenler ve aktörlerin performanslarını sergileyebilecekleri 543 koltuklu bir tiyatroya ve aynı zamanda da halka açık haftalık sanat atölyesi çalışmalarının düzenlendiği stüdyolara ev sahipliği yapıyor.

    Ibn Battuta Mall: Dünyalar çarpışıyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541613/640xauto.jpg)

    İsmini, 12. yüzyılda yaşamış Berberi bir kâşif olan Ibn Battuta’dan alan Dubai’deki bu merkez, dünyanın en büyük temalı alışveriş merkezi. Her bir kanat Battuta’nın dünya çapındaki çeşitli serüvenlerine bir övgü niteliğinde. Gösterişinden büyüklüğüne kadar her açıdan çeşitli bölgelere has özel mimari dokunuşlar var. Acem bölümünde muhteşem mavi kiremitli bir tavan, Hindistan bölümünde altın kaplama bir fil, Mısır’da hiyeroglifler, Tunus’da büyüleyici beyaz mermer duvarlar ve Fas’a ait detaylar, Endülüs bölümünde Ibn’in bir planörün üstünde uçan korkutucu heykeli ve Çin bölümünde ise süs havuzlarına doğru yüzen gerçek boyutta bir gemi hayal edin. Ancak burayı görülmeye değer kılan asıl şey olağan dışı dekoru.

    Souk Madinat: Geçmişin yeniden tasarlanması

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541622/640xauto.jpg)

    Medinat Jumeirah kompleksinde bulunan Souk Madinat, eski Deira Pazar yeri tarzında tasarlanmış ve geleneksel abra tekne gezilerinden yapabileceğiniz suni kanallarla tamamlanmış. Burada altın takılar, el sanatları ve güzel sanatlar ile birlikte deve ürünleri, Acem halıları gibi yerel ürünler ve saatler ile tasarımcıların ayakkabıları gibi uluslararası lüks mallar için pazarlık yapmadan (Ama en kârlı fiyatlarla) alışveriş yapabilirsiniz.

    Acıktığınız zaman, pazar teması istiyorsanız meze ve karışık ızgara için Times of Arabia’ya gidin veya bol karabiberli fileto ve bir kadeh kırmızı şarap için saygın Güney Afrika restoranı olan The Meat Company’ye uğrayın.

    The Wafi Mall: Piramit Yapı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12541640/640xauto.jpg)

    The Wafi Mall ikonik bir Dubai piramidinde bulunuyor ve tahmin edebileceğiniz üzere binada Mısır teması kullanılmış. Yerin altında lüks bir Arap pazarı ve karşısında da Cleopatra Spa’sı bulunuyor. Komplekste çoğunlukla yüksek kaliteli Arap markaları ve birkaç tane de uluslararası zincir ürünleri satılıyor. Çarşaf, geleneksel erkek kıyafetleri ve yüksek kaliteli Doğu ve Batı parfümleri arayan varlıklı yerel halkın sıklıkla uğradıkları bir yer olan bu alışveriş merkezi, Burger Rebel’deki kaz ciğerinden, Dubai’deki en yeni ve en iyi restoranlardan biri olarak anılan Qbara’daki modern Orta Doğu tatlarına kadar muhteşem yemek seçeneklerine sahip etkileyici bir yelpaze sunuyor. Akşam yemeğinizden önce veya sonra (09:30’da) garip ama büyüleyici ışık şovunu izlemeyi unutmayın. Bu şovda her sezon değişen dekoratif hiyeroglifler hayat buluyor ve büyük firavunlar ışıklandırılıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler