Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Drakensberg

    Ejderha Dağları Olabildiğince ikonik olan Güney Afrika görünümü, Drakensberg Sıradağları'nın yüksek tabakalarına kadar ulaşıyor.

    Genel Bilgiler

    Ejderha Dağları

    Olabildiğince ikonik olan Güney Afrika görünümü, Drakensberg Sıradağları'nın yüksek tabakalarına kadar ulaşıyor. 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Statüsü'ne alınınca adı Khahlamba-Drakensberg Parkı olarak değiştirildi. Güney Afrika'nın önde gelen manzaralarından olan park, Durban'ın batısı Lesotho ile, sınır arasında bir yerde oluşmuş.

    Flemenkçe'de tam anlamı, "Ejderha Dağları" (Dragon Mountain) olan Drakensberg, Güney Afrika Platosu'nun (The Great Escarpment) kenar kısmını oluşturuyor. UNESCO'nun bu yer için yaptığı tanımlamada, "bazaltik payandalar, keskin çarpıcı eksiltmeler ve altın sarısı kum taşı surlarının yanı sıra, görsel açıdan muhteşem heykeller, kemerler, mağaralar, uçurumlar, sütunlar ve kaya havuzları" kelimeleri kullanılmış. Daha fazla bir şey söylememize gerek var mı?

    Eğer bu yerin ismini düşünürseniz, kulağa mükemmel geldiğini anlarsınız. Ama 1,000 km'lik uzunluktaki parkın diğer gezinti yerlerinin adlarını duyuncaya kadar bekleyin; Katedral Zirvesi, Şampanya Kalesi, Spioenkop, Keşiş Cüppesi (Monks Cowl) ve dahası. Belki de hepsinden daha ünlü bir yer olan Amfitiyatro, yaklaşık 2 km'lik bir vadiden büyüyen kocaman bir uçurum. Peki buraya ne yapmak için gelirsiniz? Yürüyüş için tabii ki. Ya da bisiklet sürmek, alabalık tutmak, kaya tırmanışçılığı ve rafting için.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler