Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Doha'yı Hemen Şimdi Ziyaret Etmeniz İçin 7 Neden

    Katar’ın başkenti Doha, bir zamanlar Dubai veya Abu Dhabi gibi ilginç noktalarına ulaşmak için uğranan, sıkıcı bir konaklama yeri olarak görülüyordu. Son zamanlarda bu algı hızla değişiyor. Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Doha’da muazzam inşaatlar ve gelişmeler olduğu da görülüyor.

    Doha’ya bir seyahat planlamak için bundan daha mükemmel bir zaman olamaz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556220/640xauto.jpg)
    İnci Adası (Pearl), Katar'ın yapay adası.

    1. Şehir gelişiyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556223/640xauto.jpg)

    Lüks oteller, gösterişli alışveriş merkezleri ve çeşitli mega projeler ile Katar şu anda görülen türde hızlı bir gelişme yaşıyor. Gelişmenin çoğunluğu, doğal olarak hızla birinci sınıf bir şehir haline gelen Doha’da gerçekleşiyor.

    Nefes kesen şehir silueti, yeni mimari yapıların ve konutların eklenmesi ile sürekli değişiyor. Şehir o kadar hızlı değişiyor ki, birkaç yıl sonra ziyaret ettiğinizde muhtemelen tanımanız zor olacak. Bu gelişmenin bir parçası olarak şehirdeki müzeler de genişliyor ve dünya çapında ünlü çok sayıda restoran açılıyor.

    2. Sahil şeridi büyülüyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556229/640xauto.jpg)

    Corniche (Doha Körfezi’nin kıvrımı) boyunca yapacağınız bir yürüyüş, Ortadoğu’nun tam merkezinde olduğunuzu unutturacak. Gün boyunca şehri çevreleyen plajlar, güneşlenen yerel halk ve turistler ile doluyor. Gün batımında ise gökyüzünü kaplayan pembe, turuncu ve sarı renkler denizde elmas gibi parıltılar oluşturuyor.

    En iyi manzaralar için körfezin doğusunda dolaşın. Batıya doğru ilerlerken şehrin aynalı camlarla kaplı siluetinden önce çok sayıda cami göreceksiniz.

    3. İslam Sanatları Müzesi dünyanın en iyilerinden biri

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556232/640xauto.jpg)

    Bu kültürel hazine, 13. yüzyıldan daha uzun bir geçmişe sahip ve üç kıtaya yayılmış 4.500’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Geometrik motifler ve şekillerle bezenmiş binanın kendisi ise şehrin en ikonik eserlerinden biri. Nefes kesen orta avlusu bile tek başına Instagram fotoğrafları için yeterli.

    4. Katar yemekleri ağız sulandırıyor

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556238/640xauto.jpg)

    Doha’daki restoranlarda Türk, Irak ve Fas mutfağına kadar pek çok farklı mutfaktan yemekler servis ediliyor. Şehrin sunduklarını keşfetmek için, kentin ana pazarı olan ve pek çok popüler restorana ev sahipliği yapan SouqWaqif’e doğru yol alın. Bunların arasında en popüler olanları ise şöyle: Isaan Thai Restaurant, Bandar Aden (Yemen mutfağından yemekler sunuyor) ve Al Matbakh Rooftop Grill (İlginç görünüşlü ve baharatlı orta Doğu yemekleri sunuyor).

    İran Körfezi’ndeki yeri sayesinde Doha’da mükemmel deniz mahsulleri bulunuyor. Bunların en iyileri deniz kenarındaki Sharq Village’da (Ritz-Carleton’a ait) bulunan, şehrin okyanus kenarındaki tek restoranı Al-Dana’da servis ediliyor. Restoranda çiğ istiridyeden, tereyağlı midyeye ve ızgara somona varana kadar dünya mutfaklarından yemekler servis ediliyor.

    5. Doğru bildiniz, bu bir gece kulübü manzarası

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556241/640xauto.jpg)

    Katar hukuk sisteminin temelinde şeriat kanunu bulunuyor ve ülkenin çoğunluğu içki karşıtı, fakat uluslararası otellerde ve lisanslı gece kulüplerinde, alkole izin veriliyor. Bu kurallar hakkında bilgisi olmayan ziyaretçiler için şehirdeki kulüp manzarası şaşırtıcı geliyor.

    Perşembe veya cuma gecesi parti arıyorsanız, gideceğiniz yerler InterContinental Hotel içinde renkli neon ışıklarla donatılmış bir kulüp olan Strata Lounge ile Marsa Malaz Kempinski Resort’ta göz kamaştırıcı bir teras barı olan Illusion olsun.

    6. Çöle kaçmak kolay

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556247/640xauto.jpg)

    Doha’dan sadece birkaç kilometre uzakta kum tepeleri, çöl kaleleri ve derin mağaralardan oluşan muazzam bir manzarayla karşılaşacaksınız. En iyi deneyim için Arabian Adventures Qatar gibi bir aracı bir firma ile yolculuk planı yapın. Bir günlük off road macerası veya deveyle Katar-Suudi Arabistan sınırındaki plajlara kadar uzanan bir safariye çıkın.

    7. Eski çağlardan kalma doğancılık sporu hakkında bilgi edinebilirsiniz

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556250/640xauto.jpg)

    Doğancılık, burada çok yaygın ve Katar’daki geçmişi yüzlerce yıl geri uzanıyor. SouqWaqif’de iniş takımlarından elektronik kılavuz sistemlerine kadar gerekli tüm ekipmanlar satılıyor. Kuşların kendisi de burada satılıyor ve eğer şanslıysanız avlanan bir doğana bile rastlayabilirsiniz.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler