Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Disneyland Paris Hakkında Bilmediğiniz 38 Bilgi

    Disneyland Paris sandığınızdan daha da büyüleyici.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549980/640xauto.jpg)

    1. Tüm parkta sadece bir adet Mickey var, böylece çocuklar karakterin varlığına ve tek bir tane olduğuna inanıyorlar.

    2. Disneyland Paris'teki Uzay Dağı (Space Mountain) şu anda hizmette olan beş tanesi arasındaki en hızlı olanı. Yukarı ve aşağı gitme özelliğine sahip olan tek Uzay Dağı.

    3. Uzay Dağı, araçlarını iki saniye içinde saatte 75 kilometrelik hıza ulaştırmak için savaş uçaklarını hızlandırmaya yarayan bir teknoloji kullanılıyor.

    4. Ana caddede (Main Street) daha geniş alan illüzyonu yaratmak için zorlanmış perspektif adı verilen bir hile kullanılıyor. Parka girdiğinizde kale sadece birkaç yüz metre uzaklıkta olmasına rağmen sanki daha uzaktaymış gibi görünüyor. Bunun nedeni; ana cadde boyunca yürürken bina cephelerinin genişlemesi. Tersi de geçerli, yani eğer bulvarı diğer yönde, yani çıkışa doğru yürürseniz parkın çıkışı daha yakın gözüküyor.

    5. New Century Notions Dükkanı'ndaki eski telefonu kaldırırsanız bölge halkının konuşmalarını duyabilirsiniz.

    6. Parkın özenle hazırlanmış bir ses düzeni var. Örneğin; ana caddedeki dondurma dükkanının yanında birinci kattan gelen piyano derslerini duyacaksınız. Benzer şekilde, Frontierland'de (Disneyland'ın vahşi batı temalı eğlence adası) madencilerin aşağıdan gelen kazma kürek seslerini duymak mümkün.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549986/640xauto.jpg)

    7. Tüm Disney parklarında olduğu gibi Disneyland Paris'teki ana caddede de çalışan gerçek bir berber dükkanı var. Çünkü Walt Disney bunu berber olan babasının anısına istedi.

    8. Disneyland Paris'teki berber dükkanı, Chicago'daki bir berber dükkanından gelen otantik mobilya ve aksesuarlarla dekore edildi.

    9. Mickey'nin geçit töreni aracını sürmek için sürücüler, etrafı monitörlerle görebildikleri kameralar kullanıyorlar.

    10. Bazı geçit töreni araçları yolda ilerlerken koku veriyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549989/640xauto.jpg)

    11. Onüçüncü geçit törenindeki aydınlatmada kullanılan ampul sayısı 700.000.

    12. Çevreyi temiz tutmak için Disney parklarındaki hiçbir dükkanda sakız satılmıyor.

    13. Tüm Disney parklarında olduğu gibi Disneyland Paris'te de gizlenmiş yüzlerce Mickey kafası var. Bu "Gizlenmiş Mickey'ler" parkın her yerinde: Kiremit desenlerinde, saatlerde, korkuluklarda, kapılarda ve hatta havalandırma deliklerinde.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549998/640xauto.jpg)

    14. Disneyland Paris'te, parkta dolaşan hayvanları kontrol etmek adına kurulan "Vahşi yaşam" adlı bir depertman var.

    15. Disneyland Paris'te Avrupa'nın en büyüğü olan, içinde 250 bin adet giyim eşyası içeren kostüm stoğu bulunuyor.

    16. Parktaki dikişçilik atölyesinde yılda 5.000 kostüm dikiliyor, bazı kıyafetlerin yapımı 200 saatten fazla zaman alıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550007/640xauto.jpg)

    17. Parkın kendi tadilat dükkanı var ve buradaki ustalar, animatroniklerden ahşap atlara, Alice'in merak uyandıran labirentindeki karakterlere kadar eskimiş sahne dekorlarını restore ediyor.

    18. Stüdyo tramvay turunun girişindeki limuzin: Walt Disney Stüdyoları Parkı'ndaki en ilgi gören yerlerden biri, 102 Dalmaçyalı filminde Cruella de Vil tarafından kullanılan limuzin.

    19. Uyuyan Güzel'in kalesindeki vitray camlar, alanında uzman camcılar tarafından Orta Çağ döneminde kullanılan bir teknik uygulanarak yapıldı. Her bir camın oluşturulması aylar aldı.

    20. Kalenin vitray camlarının görünümü kendiliğinden değişiyor: Bazen bir gonca gösteriyor, bazense birbirine sokulmuş iki güvercin. Eğer kale bekçilerinin fotoğrafını flaşla çekerseniz, biri pembeye diğeri maviye dönüyor. Benzer şekilde kuzgun heykelinin fotoğrafını flaşla çekerseniz gözleri kırmızıya dönüyor.

    21. Disney'in Avrupa'ya da kurulmasına karar verilmesinden önce, Fransa'nın Marne-la-Vallée bölgesi ile ile İspanya'nın Costa Dorada bölgesi arasında kararsız kalınmıştı. Görüşmeler sonunda firma Fransa'da karar kıldı. İspanya'da ise daha sonra Port Aventura Parkı inşa edildi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550013/640xauto.jpg)

    23. Disneyland 1992'de açıldığında Fransa ve Avrupa'nın kültürüne adapte olmakta zorlandı. Örneğin; restoranların hiçbirinde şarap servis edilmiyordu, bu durum kısa süre içinde düzeltildi. 2008-2014 yılları arasında parkın CEO'luğunu yapan Philippe Gas'in söylediğine göre: "Park, bir yandan Disney olarak kalırken bir yandan da yerel kültüre entregre olmayı öğrenmesi gerek"ti.

    24. Disneyland Paris'te 100 farklı ulustan toplam 15.000 çalışan var.

    25. Frontierland’in Perili Köşk bölümüne bitişik mezarlıktaki büyük mermer mezarın yanına giderseniz kalp atış seslerini duyabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550016/640xauto.jpg)

    26. Disneyland Paris'te ziyaretçilere müşteri değil misafir deniyor.

    27. Çalışanlar gezmek için parkın bölümleri arasında mekik yapan ve Pluto Kapısı gibi yerlerde duran iç otobüs servisini kullanıyorlar.

    28. Büyüyü korumak için Mickey, Minnie ve Pluto gibi karakterler ziyaretçilerle sözlü olarak konuşmuyorlar ve kostümlerin içindeki oyuncular, sahne arkasında olsalar bile kendilerini açık etmiyorlar.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550022/640xauto.jpg)

    29. Parkta 450 farklı bitki türü ve 35.000 adet ağaç bulunuyor.

    30. Disneyland Paris ana caddesinin mimarisinde Walt Disney'in memleketi Marceline Missouri'den esinlenildi.

    31. Ana caddede bulunan Harrington's dükkanındaki büyük kubbe özel bir akustiğe sahip. Eğer iki insan kubbenin uzak uçlarından birbirlerine doğru fısıldarlarsa birbirlerini diğer uçtan duyabiliyorlar.

    32. Disneyland Paris'teki kale, türünün tek örneği. Diğer Disney parklarında kalelerin görünümü genelde Avrupa'daki tipik kaleleri andırıyor, ama Disneyland Paris'teki kalenin tarihi bir bina görünümünde olması yerine bilerek gerçekdışı ve masalları andıran bir görünümde olmasına karar verildi.

    33. Yine de Disneyland Paris'teki kalenin tasarımcıları, planlama aşamasında Chambord veya Azay-le-Rideau gibi birçok Fransız kalesini ziyaret ettiler ve özellikle de Mont Saint-Michel yapısının iskeletinden esinlendiler.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550031/640xauto.jpg)

    34. Kalenin zeminindeki ağaçlardan doğal olarak çıkıyormuş gibi duran bükümlü sütunlar, Paris'teki St. Severin Kilisesi'nden esinlenildi.

    35. Uyuyan Güzel Kalesi'ndeki kulelerin üstü ve Küçük Dünya'nın çatısı 24 ayar varaklarla kaplı.

    36. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Disney parklarındaki kalelerdeki her şey özenle tasarlandı. Örneğin Disneylands Paris'teki kale, Fransa'nın gökyüzünün genelde gri renk olması nedeniyle pembe tonlarında tasarlanırken, Florida'daki kale ise gri renge boyandı, çünkü gökyüzü genelde mavi.

    37. Diğer Disney parklarında olduğu gibi Disneyland Paris de güneye dönük, böylece ziyaretçiler ana caddede günün herhangi bir saatinde güneş ışığı sıkıntı olmadan fotoğraf çekebiliyorlar.

    38. Disneyland Paris, dünyadaki tüm Disney parkları içinde ejderhaya ev sahipliği yapan tek Disney parkı. Hareket eden ve arada gürleyen bu ejderha, parktaki en büyük animatronik karakter. Ejderha 22 metre uzunluğuna ve 2.494 kg ağırlığına sahip.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler