Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Davao

    Parkların şehri Davao, Filipinler'in güneyindeki belalı Mindanao Bölgesi'nin en büyük şehri.

    Genel Bilgiler

    Çeşitli devletler, vatandaşlarına burayı ziyaret etmemelerini tavsiye etmiştir. Ama bu öneriler biraz daha Mindanao’nun güneybatı bölgesi ve Sulu Archipelago için geçerli. Davao için yazılmış saha raporlarının büyük bir çoğunluğu, burayı ziyaret etmenin güvenli olduğunu söyler. Sadece bu da değil, onlara göre burası ülkenin en güvenli şehirlerinden biri. Yine de siz gitmeden önce yeterli bilgiye sahip olduğunuzda emin olun.

    Dabaw’a (alternatif yazılışı bu şekildedir) gittiniz diyelim, peki burada yapılacak ve görülecek ne var? Mükemmel parkları bu şehrin ana çekim merkezi. People's Parkı, köprüleri, göletleri ve şelaleri ile oldukça yeşil ve hem gündüz hem de gece saatlerinde vakit geçirmek için ideal bir yer. Eden Doğa Park gibi şehrin merkezinden uzakta başka parkları da ziyaret edebileceğiniz gibi, Davao Timsah Parkı gibi yüzlerce timsahın şovlarını izleyebileceğiniz daha eğlenceli parklar da var. Filipinler Kartal Merkezi de bu tarz parklar arasında.

    Şehrin dışına çok çıkmadan manzaranın tadını çıkarmak istiyorsanız, Apo Dağı’nın üzerindeki yürüyüş yollarından birine gidebilirsiniz. Burası şehrin üzerinde belli belirsiz görünen, ülkenin en yüksek dağı. Feribotla ulaşabileceğiniz ve güzel sahillere sahip olan Samal Adası’nı da ziyaret edebilirsiniz.

    Buraya çılgın gece hayatı için gelmiş olmasanız bile (toplumun nispeten muhafazakar olduğunu düşünürsek), burada yemek yiyebilir ve bol bol alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin, alışveriş merkezlerinde, mağazalarda ve Çin Mahallesi'nin çevresindeki restaurantlarda. Yemekler arasında Durian denemeye değerdir ama baştan uyaralım; tadını ilk başta sevmeyeceksiniz.

    Not: Davao, gelişmiş bir uluslararası hava ağına sahip olduğundan Filipinler seyahatine başlamak için uygun bir nokta.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler