Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Darwin

    Darwin, Bali’ye (1760km) Sydney’den (3152km) mesafe olarak daha uzak gibi görünse de, daha yakın bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Biraz değişik bir iklime sahip; her zaman sıcak olan, aralık ve mart ayları arasında muson yağmurlarının görüldüğü, mayıs ve ekim ayları arasında ise belirgin bir şekilde kurak mevsime sahip olan Tropik Savan İklimi.

    Darwin, yaklaşık 130.000'lik nüfusuyla Avustralya’nın Kuzey Toprakları Federal bölgesinin başkenti. Fakat 50 farklı ülkeden gelmiş halkıyla burası, bir dünya şehri gibi hissettirir. Bunu hissetmenin en güzel yolu ise, çoğu Asya ürünleri ağırlıklı yerel marketlere gitmek (sadece kurak mevsimde açık). Mindil Beach Sunset Markets en ünlü olanları. Burada her perşembe 20'yi aşkın farklı dünya mutfağından yiyecekler satan seyyar satıcılar bulunuyor. Diğer pazarlarda ise, Aborjinlere özgü veya ithal edilmiş sanat ürünleri ve el yapımı eşyalar satılıyor. Nightcliff ve Palmerston pazarları bunlardan iki tanesi ve her pazarın kendine özgü bir karakteri var.

    Darwin’i bir çekim merkezi yapan en önemli sebep: konumu. kuzey topraklarına giriş için mükemmel bir başlangıç noktası. Milli park olan Kakadu, şehrin 171 km güneydoğusunda bulunuyor. Muhteşem bir doğa ve vahşi yaşam alanına (sulak alanlar, kayalar, ormanlık alan ve evet timsahlar), Aborjin kaya sanatı gibi kültürel ögelere sahip olan park, kesinlikle görülmeye değer. Keşfetmek isterseniz Katherine and Litchfield Milli Parkı da görülebilecek yerler arasında.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler