Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Darjeeling

    Tepelerin Kraliçesi Şunu biliyoruz ki, bu değerlendirmeyi başka Asya dağlık alanları için de yaptık.

    Genel Bilgiler

    Tepelerin Kraliçesi

    Şunu biliyoruz ki, bu değerlendirmeyi başka Asya dağlık alanları için de yaptık. Bütün Avrupalı sömürge güçlerinin burayı işgal etmesi, ardından sıcaktan duramayıp ülkedeki daha serin olan dağlık alanlara çıkmaya çalışması... Eğlenceli değil mi? Hindistan'daki Darjeeling bunun bir örneği. Yaz aylarında, buradaki hava sıcaklığı 20 °C derecenin çok üzerinde. Şehre yakın yerlerde ise bu sıcaklık, kolayca 35 °C derece ve üstüne çıkabilir.

    Darjeeling, neredeyse yüz binin üzerinde insanın neyle meşhur olduğunu söyleyemeyeceği Hindistan'ın Batı Bengal'inde yer alan küçük bir kasaba. Aslında Raj zamanında popüler hale gelen kokulu çayı, bölgenin yüksek rakımlı yerlerinde üretilmekte.

    Bu çay fidanlıkları, oldukça ünlü gezinti yerleri. Yoluna devam ederken geçmişe götüren mimarileri, sömürge çağı eserleri ya da bir iki tane Budist manastırı görebilirsiniz. Eğer bunaldıysanız ve rahatlamak istiyorsanız, bu küçük kaçıştan oldukça keyif alacaksınız. Siliguri yakınındaki Bagdogra Havaalanı'ndan uçun ve buraya gelin.

    Not : Darjeeling şehri, uluslararası bağlantısı iyi olmadığı gibi Hindistan seyahatine başlamak için iyi bir nokta değildir. Bunun yerine, Delhi, Bombay ya da Pune'yi giriş için kullanabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler