Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dalat

    Vietnam’ın Kuzey İskoçyası Vietnam ile ilgili ne kadar ön yargınız varsa hepsini bir kenara atabilirsiniz.

    Genel Bilgiler

    Vietnam’ın Kuzey İskoçyası

    Vietnam ile ilgili ne kadar ön yargınız varsa hepsini bir kenara atabilirsiniz. Çünkü Vietnam'ın Dalat şehri, herkes in bildiği Vietnam'dan çok daha farklı.

    Dalat’ın tarihi geçmişi, 19. yüzyıldan daha geriye gitmiyor. Hollandalılar Endonezya’da, İngilizler Malezya ve Hindistan’da, Fransızlar ise Vietnam’ın Dalat Bölgesi'nde sömürge yönetim sistemleri kurmuşlar. Günümüzde ise Dalat, 200 bin insana ev sahipliği yapıyor.

    Dalat’ın iklimi, Alpler'de yaz mevsimi yaşamak gibi ve yıl boyu maksimum sıcaklık, 21 ile 25 santigrat derece arasında değişiyor. Bu doğa harikası kasaba, çam ağaçları ile kaplı birkaç tane tepenin arasına kurulmuş ve tam ortasında ise bumerang şeklinde yapay bir göl bulunuyor. Aynı zamanda Dalat’ın etrafında, kahve ve çay tarlaları ile göl ve şelaleler var.

    Vietnam’ın diğer şehirlerinden Dalat’a gelen yerli turistlerin buraya gelme amaçları serinlemek ve temiz hava almak. Şehrin öne çıkan turistik yerlerinden en önemlileri; Bao Dai Yaz Sarayı, Dalat Pazarı, Datanla Şelaleleri ve Çılgın Ev Bölgeleri.

    Dalat’ın bir diğer ilgi çekici yanı ise, mimari yapısı Salvador Dali’nin tablolarına benzeyen fantastik evleri. Bu evlere aynı zamanda, Hang Nga Misafir Evleri ve Sanat Galerisi adı veriliyor. Fantastik ve büyüleyici stili ile bu evler gerçekten de görülmeye değer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler