Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daire Kiralamak Yerine Dünya Etrafında Yaşamınızı Sağlayacak Kira Kontratları İmzalayın

    Roam (Birlikte-yaşam alanları), sürekli hareket etmenize imkân veren kira kontratları sunuyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553763/640xauto.jpg)

    Eğer uçak biletlerini karşılayabiliyorsanız, bir dijital göçebe olmak daha kolay.

    Roam sayeseinde, Madrid'de kaldıktan birkaç hafta veya ay sonra, Miami'ye veya Ubud, ya da Bali'ye doğru yola çıkabilirsiniz. 2017 yılıyla birlikte, başlangıç olarak dünya çapında 8–10 ülke Roam’ı oluşturmayı planlıyor.

    Bu yerler, tatil için tasarlanmış lokasyonlar değil. Roam'ın kurucusu Brunu Haid'in amacı; yirmili yaşlardaki çalışan göçebelerin hayatlarını daha kolay hale getirmek.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553766/640xauto.jpg)

    Göçebelik ile birlikte yaşamı birleştiren Haid'in amacı; hiç bilmediğin bir şehir ve kültürde ortaya çıkan yalnızlığı azaltmaya yardımcı olmak. Evde kalanların her birinin kendi yatak odası ve banyosu var, ama aynı zamanda birlikte çalışma alanlarına ve ortak kullanım alanlarına erişimleri de var. Buradaki ana amaç, mümkün olduğunca çok insanı bir araya getirmek.

    Haid, şu sözlerle göçebelere sesleniyor:

    "Eğer bir yerden başka bir yere giderseniz, evde gibi hissetmek her zaman birkaç haftanızı alacaktır. Biz bunu çok kısa bir zaman diliminde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bali'ye gidebilir ve uzun bir süre için orada yaşamış olan insanlarla yaşayabilirsiniz, bu da yerel toplumu gezmek için, neyin nerede olduğunu ve kimlerle iletişim kurabileceğinizi öğrenmek için gereken her şeye sahip olmanız anlamına geliyor."

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553772/640xauto.jpg)

    Eğer evin bazı kısımları paylaşılırsa daha iyi bir yaşam alanı yaratmanın mümkün olduğuna inanılıyor. Örneğin birçok stüdyo dairede sıkışık, berbat ve küçük mutfaklardansa Roam sayesinde şeflerin sahip oldukları mutfak kalitesinde, ortak kullanılacak bir mutfak alanı yaratılabilir.

    Şirket, daha çok dünyayı gezen tasarımcı ve geliştirici topluluklarını bir araya getirmek için uğraşıyor. İlk sakinleri; oyun yazarı, Ortadoğu'daki kadın hakları sorunları üzerine çalışan bir aktivist ve Berlin'in ilk birlikte çalışma alanının kurucusu. Roam aynı zamanda her yaştan insana da hitap ediyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12553781/640xauto.jpg)

    Haid, Roam ile ilgili sözlerine şunları ekliyor:

    *"Bu sadece genç ve bekâr olup uzaktan çalışan insanlar için değil, aynı zamanda 30'lu yaşlarının sonlarında çocukları olacak ve bir iki yıllığına işi bırakmayı düşünenler için. Veyahut çocukları üniversitede olan çiftelerin, iki üç yıl dünyayı dolaşmak istemeleri adına da geçerli...*Birçok mekân, onlarca kişiye ev sahipliği yapacak: Büyük bir evden öte, onlara bir toplum gibi hissettirecek kadar yeterli bir küçük kalabalık sağlayacak."

    Roam için ilk bölgeler belirlendi. Bu bölgeler seçilirken kentlerin hava durumları ve ekonomik merkezlere yakın olması ön planda tutuldu. Ancak Haid, sadece bu seçilen bölgelerde kalmak istemiyor.

    İlk bölgeler hava durumları tüm yıl boyunca iyi olduğu ve ekonomik merkezlere yakın olduğu için seçildi (örneğin Bali göreceli olarak Avustralya, Singapur veya Hong Konglularla çalışmak için uygun bir yer). Ancak Haid sonunda her büyük şehre dağılmayı ve belkide şehrin içinde birçok noktada bulunmayı umut ediyor.

    Bugün ilan edilen yeni bir fon döngüsünde Roam, Buenos Aires ve Londra’ya genişlemek için 3.4$ milyon artış yapmış durumda.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler