Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha Ucuza Uçmak İçin 10 Taktik

    Daha fazla seyahat ederek farklı yerleri görmeyi ve bunu yaparken daha az para harcamayı kim istemez! Uçakla seyahat ederken ekonomi yapmak için genellikle aklımıza gelen ilk şey haftalar hatta aylar öncesinden bilet satın almak olsa da kolayca uygulayabileceğiniz bu çok basit ve etkili taktikler sayesinde her zaman daha uygun fiyatlarla uçmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

    1- Erken alan ucuza uçar

    Her ne kadar en klasik ve bilinen yöntem olsa da uçak biletinizi daha ucuza satın almak için genellikle en iyisi elinizi çabuk tutmaktır. Özellikle bir sonraki sezon için biletlerin satışa çıktığı dönemlerde erkenci davranarak hiç tahmin etmediğiniz kadar ucuza bilet bulabilir ve satın alabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535748/640xauto.jpg)

    2- Son dakika kampanyalarını takip edin

    Eğer biletinizi alırken işinizi son dakikaya bıraktıysanız, yine de uygun fiyata seyahat edebilirsiniz. Bunun için yurt içinde veya dışında gideceğiniz rotaya düzenlenen güncel kampanyaları sürekli takip edin. Örneğin Enuygun.com'un Kampanyalar sayfasından en güncel yurt içi ve yurt dışı uçuş fırsatlarına göz atarak daha ucuza bilet bulabilirsiniz. Güncel fırsatlardan yararlanmak için haftalık e-posta bültenlerine de kayıt olabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535754/640xauto.jpg)

    3- Hafta ortasında uçun, kazanın

    İş, eğitim ve diğer nedenlerle genellikle hafta sonu uçuşları hafta içine kıyasla daha çok tercih ediliyor. Bu da yine hafta sonu uçuşlarında fiyatların yükselmesine neden olabiliyor. Eğer acil bir işiniz yoksa ve seyahat tarihlerinizi esnetebilirseniz hafta ortasında uçmaya çalışın. Özellikle Salı ve Perşembe günü gerçekleşen uçuşların diğer günlere kıyasla genellikle çok daha uygun fiyatlı olduğunu unutmayın.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535757/640xauto.jpg)

    4- Farklı seferleri ve havayollarını karşılaştırın

    Uçak bileti alırken kazançlı çıkmak isteyenler için en önemli şey ise karşılaştırma yapmak. Biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayollarını ve seferleri karşılaştırın. Bu sayede her zaman en uygun fiyatlı bileti bulabilir ve tasarruf edebilirsiniz. Farklı havayollarının seferlerini karşılaştırmak için Enuygun.com gibi siteleri ve mobil uygulamalarını kullanabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535760/640xauto.jpg)

    5- Belirli aralıklarla arama yapın

    Eğer yakın zamanda bir yere seyahat etmeyi planlamıyorsanız bile belirli aralıklarla uçak bileti araması yapın. Böylece sonraki dönemler için çok uygun fiyatlı bir bilet bulduğunuzda uzun zamandır görmek istediğiniz yeri neredeyse yarı fiyatına keşfetme şansı bulabilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535763/640xauto.jpg)

    6- Sabah erken uçan kazanır

    Gece geç vakitte veya sabah erkenden uçmak genellikle çok tercih edilen bir şey değil. Bu nedenle sabahın erken saatlerinde veya gece yarısı gerçekleşen uçuşlarda gün ortası ve akşam saatleri uçuşlarına kıyasla daha uygun fiyata bilet bulabilirsiniz. Üstelik eğer sadece bir günlük bir seyahat olacaksa, sabah erkenden uçmak aynı zamanda gideceğiniz şehirde size daha fazla zaman kazandıracaktır.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535766/640xauto.jpg)

    7- Farklı tarihleri aratın

    Eğer yıllık izninizi aylar öncesinden belirlediyseniz, seyahat tarihleriniz konusunda fazla esnek davranamamanız son derece normal. Ancak tarihlerde değişiklik yapma şansınız varsa, yine önemli miktarda kazanç sağlayabilirsiniz. Örneğin Temmuz ve Ağustos gibi yoğun sezonlar yerine Haziran veya Eylül gibi daha sakin dönemlerde seyahate çıkarak uçak bileti ile birlikte otel ve transfer gibi diğer seyahat masraflarınızı da azaltmanız mümkün.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535775/640xauto.jpg)

    8- Direkt ve aktarmalı seferleri karşılaştırın

    Uçakla seyahat edenlerin genellikle ilk tercihi aktarmasız yani direkt uçuşlar çok daha hızlı ve rahat bir yolculuk sunar. Aktarmalar ise çoğu zaman vakit kaybı olarak görürlür ancak bazen kısa bir duraklamayla önemli miktarda tasarruf edebilirsiniz. Biletinizi satın alırken aktarmalı ve direkt uçuşları karşılaştırmadan kararınızı vermeyin.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535778/640xauto.jpg)

    9- Farklı şehir ve havalimanlarını aratın

    Seyahat edeceğiniz şehre uçak biletleri çok mu pahalı? Hemen yakınlarında bulunan farklı bir şehir veya havalimanına arama yapın. Örneğin Alanya'da tatil yapacaksanız hem Alanya Gazipaşa Havalimanı'na hem de Antalya Havalimanı'na arama yapabilir veya İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi alternatiflere göz atabilirsiniz. Böylece Alanya'ya bilet fiyatları pahalı gelirse Antalya'ya uçarak buradan farklı bir araçla transfer fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12535781/640xauto.jpg)

    10- Mil biriktiren bir kart edinin

    Özellikle sık uçuyorsanız, mil biriktiren bir kredi kartı kullanarak uçtukça daha fazla mil kazanmanız ve daha sonra biriktirdiğiniz milleri kullanarak bedava uçak bileti almanız mümkün. Havayolu firmalarının mil programları veya mil biriktiren kredi kartlarının zaman zaman düzenlenen kampanyaları ile daha az para harcayarak daha fazla uçabilirsiniz.

    Kaynak: Enuygun.com


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler