Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dağların Arası Mysia Yolları

    Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yeni bir yürüyüş rotası açıldı. Mysia Yolları adı verilen rota, Gümüştepe’den (Misi) Gölyazı’ya kadar geniş bir coğrafyayı kapsıyor.

    Fotoğraflar: Serdar Kuşku

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549593/640xauto.jpg)

    Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi kapsamında hayata geçirilen Mysia Yolları, birbiriyle bağlantılı 35 doğa yürüyüşü, 6 bisiklet ve 4 atlı doğa yürüyüşü parkurunu; yamaç paraşütü, kamp ve karavan alanlarını barındırıyor. Nilüfer’in dağ köylerini de kapsayan rota, ara parkurlarla birlikte toplam 310 kilometrelik bir ağa sahip.

    Nilüfer Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl süren çalışmaları sonucunda oluşturulan parkurda yürüyüşçülerin güvenliği için uluslararası standartlara uygun işaretler, yönlendirme levhaları ve QR kod uygulamaları gibi imkânlar da sunuluyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12549599/640xauto.jpg)

    Mysia Yolları’nın açılışı 17 Nisan 2016 tarihinde Misi Köyü'nde yapılan tanıtım yürüyüşüyle gerçekleşti. Nilüfer Belediyesi, açılış günü için özel bir parkur hazırladı. Bu deneyimi yaşamak isteyen doğaseverler, Misi köyünde buluştu ve buradan Yenice sırtlarına doğru çıkarak toplam 8 kilometrelik parkuru yürüdü.

    Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı açılış konuşmasında yaşadığı çevreyi tanımak isteyen herkesi Mysia Yolları’nı deneyimlemeye davet etti. Bu projeyi, doğanın tadını ona saygı duyarak çıkarmak isteyen doğaseverler için oluşturduklarını anlatan Bozbey şunları söyledi:

    “Parkur rotaları içinde taş ve mermer ocaklarını göreceksiniz. Bunların çoğu, ne yazık ki doğaseverler bu bölgeleri keşfetmeden önce buralarda tesisler kurdu. Yasal düzenlemelerdeki eksiklikler ve kolayca alınabilen ruhsatlar sayesinde yenileri de kurulmaya devam ediyor.”

    Trans Mysia’nın iki numaralı parkuru, 3,2 kilometre uzunluğuyla Doğancı sırtından başlar ve Tek Çam sırtında sonlanır. Kırtaşlık Tepe yamacında orman içindeki patikadan ilerlediğinizde Dükkântaşı sırtında Doğancı Barajı sizi karşılar.

    Bugün Nilüfer’in Gümüştepe Mahallesi’nin bulunduğu bölge, Bursa’nın en eski yerleşimlerinden biri. Eski adı Misi olan köyde 17. ve 18. yüzyıllardan kalan sivil mimari örneklerini görmek mümkün.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler