Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cordoba (Arjantin)

    Arjantin’in ikinci şehri Arjantin oldukça büyük bir ülkedir.

    Genel Bilgiler

    Başkentten Cordoba’ya araba yolculuğu harita üzerinde yapılabilir gibi görünse de her türlü iddiaya varız, yolculuk en az 7 saatinizi alacaktır. Ama burası ülkenin ikinci en büyük şehri olduğundan, ülkeyi gerçekten keşfetmek istiyorsanız buraya gelmekten başka bir seçeneğiniz yokmuş gibi görünüyor, değil mi?

    Aslında başka seçenekleriniz var. Sizden önce buraya gelen birçok turist, ülkede görülecek çok yer ve yapılacak çok şey olduğundan, Cordoba’yı tatil planlarından çıkarmaya karar verdi. Sonuç olarak bu sizin kişisel tercihinizle alakalı bir durum, fakat şehir canlı, sıcak atmosferi (şehirde yarım düzineden daha fazla üniversite bulunduğundan nüfusun %10’u öğrencilerden oluşur), mükemmel sömürge dönemi binaları ve kiliseleri ile kendini bize sevdirdi.

    Şehri keşfetmeye başlamak için çevresinde en güzel yapıların bulunduğu Plaza San Martín güzel bir nokta. Ayrıca UNESCO listesinde yer alan Cizvit Yerleşkesi de buraya çok yakın. UNESCO, Cizvit Yerleşkesi'ni şu şekilde tasvir etmiş: “Cordoba’da bulunan ve eskiden Paraguay Cizvit Bölgesi'nin kalbi olan Cizvit Yerleşkesi, Cizvit sisteminin çekirdeği olan ana binaları kapsar: üniversite, kilise ve Cizvitler’in yerleşim yerleri, yüksekokul.

    Beş adet estancia veya tarım arazisi ile birlikte 17. ve 18. yüzyıllar arasında 150 yıldan fazla sürdürülen, türünün tek örneği olan dini, sosyal ve ekonomik bir deneyi yansıtan dini ve din dışı binalara ev sahipliği yapar."

    Not: Cordoba, gelişmiş bir uluslararası hava ağına sahip olduğundan Arjantin seyahatine başlamak için uygun bir nokta.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler