Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çongçing

    Çongçing, Çin’in güneybatısında yer alıyor ve ülkenin dört bağımsız bölgesinden bir tanesi (Şangay, Pekin, Tientsin ile birlikte).

    Genel Bilgiler

    Çongçing, Çin’in güneybatısında yer alıyor ve ülkenin dört bağımsız bölgesinden bir tanesi (Şangay, Pekin, Tientsin ile birlikte). Başta Guizhou, Sichuan ve Hubei olmak üzere 5 şehirle sınırını paylaşıyor. Resmi rakamlara göre 30 milyona yakın nüfusu ile Çin'in en büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen, halkın sadece 6 milyonu şehir merkezinde yaşıyor.

    Çongçing, tarihi binlerce yıl öncesine uzanan bir şehir. Modern Çin tarihinde 19. yüzyılın sonunda yabancılara açılmış ilk iç limana sahip olan şehir, 1937 ve 1945 yılları arasındaki milliyetçi hükümet döneminde ülkeye geçici başkentlik yapmıştır. Yakın zamanlarda Çongçing, Komünist Lider Bo Xilai’nin düşüşündeki olaylar ile bazı siyasi çalkantılara sahne oldu. Sarp dağlık arazileri, Jialing ve Yangtze Nehirleri'nin kesişim noktası olması ile Çongçing’in doğal zemini bir hayli etkileyici.

    Şehir manzarası, insan yapımı gökdelenler ve şehrin eski yüzünden kalanlar ile mükemmel bir kombin olmuş. Yalnız yıl boyunca çok fazla sisli havaya sahip olması ile ün salmış olduğu için bu güzel görüntüyü her zaman görmeniz mümkün değil. Bu ilginç bir atmosfer oluşturuyor ve eğer havanın açık olduğu zamanlar şehre bakacağınız noktayı doğru belirlerseniz şaşırtıcı bir görüntü yakalayabiliyorsunuz.

    Üç Gorges Barajı’nı görmek için Çongçing'den tekne gezintisine katılabilirsiniz, ama eğer şehir merkezinde kalmak isterseniz, Çongçing size genel görünümünün yanı sıra daha iyi teklifler sunabilir.

    Ciqikou adlı eski şehir alanı, tapınakları ve eski yapıları ya da Çin’in yakın tarihinde, insan yaşamanın önemini vurgulayan meskenler.. Fakat hepsinden çok Çongçing, keşfedilmeyi bekleyen atmosferik bir şehir. Çongçing'in ünlü iki şeyi var, bunlardan birisi çevre illerde olduğu gibi aşırı derecede baharatlı ve acılı yemekleri. Özellikle kış aylarında güveçleri kesinlikle kaçırmamalısınız. Ancak en şaşırtıcı özelliği, birçok Çinlinin inancına göre ülkenin en güzel kadınlarına ev sahipliği yapması.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler