Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Con Dao

    Birkaç On Yıl İçinde Cehennemden Cennete Bazen, bir yerin geçmişi ile bugünü arasındaki tezatlık çok olabilir.

    Genel Bilgiler

    Birkaç On Yıl İçinde Cehennemden Cennete

    Bazen, bir yerin geçmişi ile bugünü arasındaki tezatlık çok olabilir. Vietnam’ın güney kıyılarında yer alan Con Dao Takımadaları da böyle yerlerden biri. Öyle ki Con Dao Takımadaları, Fransız dönemi sırasında sürgün yeriydi. O dönemde, bölgeye hakim olan sömürge güçleri, hükümete yönelik bir tehdit olarak varsaydıkları Vietnamlıları, bu takımadaya sürgün etmişler. Aynı dönem içinde takımadalar, “kaplan kafesleri” sembolik ismi ile özdeşleşmiş. Bu kaplan kafesleri, 1940 yılında inşa edilmiş ve siyasi mahkumların kelepçeli şekilde hapis tutuldukları yerler haline gelmiş. Siyasi suçlular bu kafesler içinde, son derece kötü şekillerde hapis edilmiş. Öyle ki, siyasi suçlular, kalın sopalarla dövülmüş, yakılmış, işkenceye uğratılmış ve açlığa terk edilmiş.

    Buraya kadar anlatılanlar, Con Dao Takımadaları'nın geçmişi yani cehennem boyutu. Şimdi sıra, bu güzel takımadaların bugününü yani cennet boyutunu anlatmaya geldi. Cennetten bir parça olan Con Dao Takımadaları, gür yağmur ormanları ile çevrili dağlık arazisi, mercan resifleri ve el değmemiş sahilleri ile günümüzde hak ettiği değeri görmeye başlamış. Bu takımadaların neredeyse tamamı resmi olarak ulusal park haline geldi ve 16 adet adayı kapsıyor. Takımada 5 bin kişiye ev sahipliği yapıyor ve çoğu da eski mahkumlardan oluşuyor. Adanın Con Son Bölgesi'nde bir havaalanı bulunuyor ve burası adanın en büyük yeri. Asıl turist alt yapısı bu bölgede bulunuyor ve ana köyün etrafında bir dizi tatil mekanları, barlar ve restaurantlar yer alıyor.

    Birçok Vietnamlı tarafından Con Dao Takımadaları, kutsal milli topraklar olarak görülür. Bundan dolayı onların bu adaya gelme amaçları, hapishane turu yapmak ve burada bulunan Hang Duong Mezarlığı’nı ziyaret ederek saygılarını sunmuş olmak. Halk kahramanı olan Vo Thi Sau’nun burada gömülü olması da adanın kutsallığını destekler.

    Yabancı turistlerin bu takımadaya gelme sebepleri ise adanın temiz plajları ve fantastik manzarası. Con Dao Takımadaları'nda yapılan en popüler aktivite, mercan resiflerinde yapılan dalışlar. Bu yönüyle takımada, Vietnam’ın en cazip dalış noktalarından biri.

    Bunların dışında, bu tropikal takımadanın ilgi çekici diğer yanları ise, el değmemiş doğası ve muhteşem manzarası. Özetle, adaya gelen turistlerin aklına pek gelmeyen, adanın acı geçmişi, Vietnamlıların her daim hatırladıkları kötü bir anı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler