Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çin'de Mükemmel Bir Tatil Yapmak İçin Adım Adım Gezi Planı

    "Çin Seddi, Terracotta Askerleri ve Kayıp Şehri ile büyüleyici Çin'i nasıl gezmelisiniz?" sorusuna cevap veriyoruz. Biraz fark yaratmak ve değişik yerleri keşfetmek isteyenler için adım adım Çin gezisi!

    Birinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534134/640xauto.jpg)

    THY’nin direkt Çin’e giden gece uçuşlarını kontrol edin, gece yolculuğu sonrası gündüz varacağınız ülkede tüm gün size ait. Doya doya keyfini çıkarabilirsiniz!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534137/640xauto.jpg)

    Bugünü Beijin’de geçirin. Cennet Tapınağı’nın hemen yanında bulunan park tam sizlik, burada yolculuğun yorgunluğunu atabilir, lokal şarkıcıları dinleyerek kulağınızın pasını giderebilirsiniz.

    İkinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534140/640xauto.jpg)

    Kayı Şehrin güney girişine doğru yürüyün, burası 100 hektarlık bir alan ve eski saraylar ve şahane bahçeler var. Sabah 08:30’da gelin ki tüm gününüzü iyi değerlendirebilin, audio rehberinizi de aldıktan sonra detaylıca gezin.

    Benevolent Tranquility Sarayı’nı da mutlaka görün. Güney girişinden çıkın ve Nanluoguxiang caddelerinde kaybolun. Burada birçok kafe ve restoran var, karnınızı da doyurabilirsiniz.

    Üçüncü gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534143/640xauto.jpg)

    798 Sanat Caddesi’ne gidin, sanat ve fotoğraf galerilerini gezin. Akşam yemeği için De Yuan’a gidin, burada Beijing’in en ünlü ördek restoranları bulunuyor. Tiannamen Meydanı’nın hemen güneyi de diyebiliriz.

    Dördüncü gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534146/640xauto.jpg)

    Çin Seddi’ne gidin, ama en iyi yeri Jinshanling, burası Beijing’e 2 saatlik mesafede araçla. Bulunduğunuz otelden de araç ayarlayabilirsiniz. Olmadı, günlük turla da gelebilirsiniz. Duvara girişinizi Zhuandaokou geçişinden yapın.

    Çıkışınızı ise Houchuankou geçişinden yapın. Girdikten sonra kilometrelerce yürüyebilir, bol bol hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. Buraya vakit ayırdığınızı gün en rahat yürüyüş ayakkabınızı giyin.

    Beşinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534149/640xauto.jpg)

    Pingyao’nun caddelerinde kaybolun, burada görebileceğiniz en önemli yerler: Hükümet binası, City God Tapınağı, ülkenin ilk bankası ve Rishengchang Finans Evi Müzesi. Bu güzellikleri gördükten sonra, buradan sonra gideceğiniz Xi’an için tren bileti almayı unutmayın!

    Altıncı gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534152/640xauto.jpg)

    Xi’an yolculuğunuzun tadını çıkarın, burası şehir surlarının içinde kalan bir bölge. Kaligraf ustalarını, graffiti sanatçılarını görebileceğiniz bir yer. Sofitel Xi’an Oteli'ni tavsiye ederiz, harika bir konumu var ve üstelik yolculuğunuzun yorgunluğunu buradaki spa’da dinlenerek atlatabilirsiniz.

    Yedinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534155/640xauto.jpg)

    Güne ilk olarak Shaanxi Müzesi'ni ziyaret etmekle başlayın. Shang ve Batı Zhou imparatorlarından kalma bronzları ve alt kattaki duvar sergisini mutlaka görün.

    Buradan çıkınca Müslüman Meydanı'ndaki baharatlı çorbadan içip, tarihi büyük cami ziyaretine gidin. Günü Lianhu Parkı’nda sonlandırın. Burada çay içebilir, nilüfer çiçekleriyle dolu bir havuzda günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

    Sekizinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534158/640xauto.jpg)

    Sabah 07:30 saatlerinde otelinizden çıkın ve Terracota Askerleri görmeye gidin. Bu askerler, Çin’in ilk imparatoru Qin Shihuang’i korumuşlar. Savaş formasyonunda dizilmiş askerleri ziyaret ettikten sonra, bronz savaş arabasını ve atlarını da görmeyi unutmayın.

    Dokuzuncu gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534161/640xauto.jpg)

    Han Yangling Müzesi'ni ve Han İmparatorluğu Mezarlığı'nı ziyarete gidin. El yapımı figüranlar ve heykellerle birlikte, müzeden biraz uzakta bulunan ve loş ışıklarla aydınlatılmış mezarlığı mutlaka görmelisiniz.

    Akşamüzeri, Xi’an’dan Shanghai’ya gece uçağıyla geçin. uk.ceair.com’dan uçak biletlerine bakabilirsiniz.

    Onuncu gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534164/640xauto.jpg)

    Shanghai Müzesi’ne gidin. Burada Çin antikaları, seramik galerileri, kitaplar ve sanat eserleri görebilirsiniz. Daha sonra Fransız temsilciliğine gidip burayı keşfe çıkın. Taiking Lu ile başlayın, galeriler ve butikleri görün ve bu gezinizi Fuxing Park ile bitirin.

    Şangay mutfağını merak ediyor olmalısınız, Şangay mutfağı için Yuan Yuan, taze deniz mahsülleri ya da Çin yemeği için Bistro 321’i tercih edebilirsiniz.

    On birinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534167/640xauto.jpg)

    Hangzhou’ya geçin, Shanghai’dan trenle sadece yarım saatlik mesafede. Ünlü West Gölü’nü ve tepelikli manzaralarını izlemeye doyamayacaksınız. Akşam, Amanfayun (amanfayun.com) köşkünde kalın. Burası, Tang İmparatorluğu zamanında yapılmış eski bir yapı.

    Aynı zamanda bu civarda bulunan Budist tapınaklarını da ziyaret edin. Akşam yemeği içinse Hangzhou’nun lezzetli spesiyallerinden deneyebilirsiniz.

    On ikinci gün

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534170/640xauto.jpg)

    Kahvaltı için Lingyin Tapınağı'na gidin, buranın tarihi M.Ö. 326’ya dayanmakta. Otelde bir saatlik spa keyfi yapabilirsiniz, nasılsa check out öğlen saatleri yapılıyor. O araya, spa ve masajı da sıkıştırırsanız keyfinize keyif katabilirsiniz.

    Trenle yeniden Shanghai’ya geçin ve otele yerleşin. Akşamüstü, 'metro hattı 1' ile Shanghai Sirki Dünya İstasyonu'na gidin ve ERA şovunu izleyin. Biletlerinizi era-Shanghai.com’dan alabilirsiniz!

    On üçüncü gün

    Çin tatili bitti, artık eve dönüş vakti. Uçuş saatlerinizi dikkatlice kontrol edin ve sakın uçağınızı kaçırmayın!

    Çin’e ne zaman gitmelisiniz?

    En iyi zamanı, ilkbahar ve sonbahardır. Yani çok sıcak ya da çok soğuk olmayan zamanlarını tercih etmelisiniz.

    Gezitta'ya ait daha fazla içerik için buradan.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler