Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Chiang Mai

    Tayland’ın En Sakin İkinci Şehri Chiang Mai, Tayland’ın kuzeyinde yer alıyor ve ülkenin kültürel açıdan en önemli şehri.

    Genel Bilgiler

    Tayland’ın En Sakin İkinci Şehri

    Chiang Mai, Tayland’ın kuzeyinde yer alıyor ve ülkenin kültürel açıdan en önemli şehri. Chiang Mai, Bangkok’tan karayolu ile 10 saat kadar sürüyor, havayoluyla ise çok daha yakın.

    Şehir, başkent Bangkok’tan sonra ülkenin en önemli ikinci şehri ve bunun için iyi nedenleri var. 13. yüzyılda, Tayland Kralı Mengrai şehri kurduğunda aslında ne kadar iyi bir yer aldığının farkında değildi sanıyoruz. Çünkü Chiang Mai, bereketli yeşil alanlar ve dağlarla çevrili bir bölgede bulunuyor. Günümüzde ise şehrin yüzey şekilleri, insan yapımıyla şekillendi ancak bu haliyle dahi güzelliğinden çok fazla bir şey kaybetmedi.

    Tüm şehre dağılmış olan tapınakların sayısı yüzlerce. Fakat bu tapınaklar içerisinde en ünlüsü, altın kaplamalı Wat Phrathat Doi Suthep Tapınağı. Bu yapının güzel manzarasına ulaşmak biraz zahmetli. Tapınağa ulaşmanız için 300 adım tırmanmak zorunda kalacaksınız. Şehrin merkezinden biraz uzaklaştığınızda ise Chiang Mai’nin tarihi kısımlarını göreceksiniz. Bunlar, şehri çevreleyen ve 14. yüzyıla ait olan surlar. Şehrin bu bölümü, bazı eski çarşıları ve hoş restaurantları ile etrafta dolaşması güzel bir yer.

    Eski Chiang Mai şehrinin hemen yakınında, gece pazarı bulunuyor ve bu pazar akşamın çökmesi ile canlanıyor. Son derece kalabalık olan gece pazarının tezgahlarında hemen hemen her çeşit ürüne rastlamak mümkün ve fiyatları genellikle uygun.

    Ayrıca burası bir şeyler yemek ve içmek için gidilmesi gereken yerlerden biri. Burada mükemmel Tay yemeklerini bulabilirsiniz. Kısacası; Chiang Mai, eğlenceli ve kültürel zenginliği olan bir şehir olarak başkent Bangkok'u aratmıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler