Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Charlotte

    Kraliçe şehri Charlotte, Kuzey Carolina'nın en büyük şehri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir.

    Genel Bilgiler

    New York'tan sonra en büyük ikinci bankacılık merkezi. Fortune Dergisinin en iyi 500 şirketinden yüzlercesine ev sahipliği yapan şehir, iyi durumdaki hava ağı ile sadece yerel değil, kıtalararası olarak da Toronto, Londra, Paris, Münih gibi şehirlere bağlı.

    Charlotte'un gökyüzüne baktığınızda, onun tam bir iş merkezi olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak bu yeni yapı, Charlotte şehrinin, 250 yıl geriye giden tarihinin ve tarihi parçalarının yıkımı üzerine kurulmuş. Son yıllarda bu durum, sık bir hal almaya başlamasına rağmen, şehir hala birçok tarihi mekana sahip.

    Victoria Dönemi'ne ait evleriyle Forth Ward bunun güzel bir örneği. Bunun yanında, şehir son yıllarda kültürel öğelerin geliştirilmesi üzerine çalışıyor. Buradaki Charlotte Tarih Müzesi, Yeni Güney Levine Müzesi ve Mint Müzesi (2 farklı noktada yer alan sanat müzesinden biri şehir dışında, diğeri ise Randolph Yolunda) gibi müzeler zaman ayırmaya değer nitelikte. Küçük çocukların da ilgisini çekecek olan Aile Dostu Bilim Müzesi de burada.

    Araba yarışları tutkunları için de önemli merkezler bulunuyor. Charlotte, NASCAR'a ev sahipliği yapıyor. NASCAR Ünlüler Salonu'nu, Charlotte Otomobil Yarış Pisti'ni ya da şehrin biraz dışındaki Hendrick Motor Sporları Müzesi'ni ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

    Charlotte, dinamik ve canlı bir yer olarak tanımlanabilir. Şehir dışında güzel bir akşam yemeği yenir, ardından Özgürlük Parkı'nda ya da şehirdeki diğer yeşil alanlardan birinde gezintiye çıkılır ya da eyaletteki en büyük alışveriş merkezi olan Güney Park'a gidilerek alışverişe başlanabilir. Buraya neden 'Kraliçe Şehri' dendiğini merak ediyorsanız, Charlotte ismi, Kral 3. George'un eşi Mecklenburg-Strelitz Charlotte tarafından verilmiş.

    Not: Charlotte, iyi durumdaki uluslararası hava ağına sahip olduğundan, ABD'ye olan seyahatlere başlamak için iyi bir noktadır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler