Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Chapada Diamantina

    Mağaralar ve Şelaleler Chapada Diamantina, sanki bir yüzük ismi gibi öyle değil mi?

    Genel Bilgiler

    Mağaralar ve Şelaleler

    Chapada Diamantina, sanki bir yüzük ismi gibi öyle değil mi? Anlamı Elmas Yaylaları demek ve Brezilya Milli Parkı'nda aynı isimde bir yerdir. Chapada Diamantina, Bahia'nın merkezinde bulunuyor ve eğer uçakla ya da trenle seyahat etmek isterseniz, Lençois buraya en yakın şehir.

    Burası 19. yüzyılda, elmas avcılarının olduğu bir yerdi ama gerçekten hiçbir tarih buraya ziyaretçi çekemez. Dik kanyonlar, boğazlar, nehirler ve ormanlar buranın önemli yerleri, ama mağaralar ve şelaleler daha çok dikkat çekiyor. Kartpostallarda bulabileceğiniz Enchanted Havuz Mağarası ve Mavi Well Mağarası; kendiniz görmeden tarif edilmesi zor olan, mağaraları olağanüstü maviye dönüştüren, yarı saydam havuzlarından dolayı görülmeye değer bir yer.

    Brezilya'daki 380 metre boyundaki en yüksek şelale olan Cachoeira da Fumaça Şelalesi gibi dışarıda yüzlerce şelale var. Bir şelale, daha muhteşem olamazdı. Planın yaparken karşılaşacağınız sıkıntı, en iyi turistik yerlerin birbirinden oldukça uzakta bulunması olsa da, ülkenin en iyi trekking ve yürüyüş arazilerinden biridir. Lençois'in dağlık ana şehri, tek başına son derece resmedilmeye değerken, parkın etrafında birkaç sömürge köyü bulunuyor. Bazı Avrupa ülkelerinin boyutundan daha geniş dağlık alanlar olmasına rağmen, parkın kendisi 1500 kilometre karelik bir alanı kaplıyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler