Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çengdu

    Çin’in Süt ve Bal Diyarı Çin’in megakentleri, genellikle stres dolu yaşamdan usanmış, kuyruklarda beklemekten yorulmuş insanlarla dolu.

    Genel Bilgiler

    Çin’in Süt ve Bal Diyarı

    Çin’in megakentleri, genellikle stres dolu yaşamdan usanmış, kuyruklarda beklemekten yorulmuş insanlarla dolu. Çengdu da bu kentlerden biri değil mi? Hayır, yanılıyorsunuz.

    Çin’in güneybatısındaki Siçuan Bölgesi'nin başkenti olan Çengdu, 14 milyon insanın yaşadığı bir kent. Çin’in tipik sorunlarının birçoğunu barındırıyor, fakat buna rağmen diğer Çin şehirlerine nazaran daha rahat ve daha kaliteli bir yaşam tarzı sunuyor. Bu durumun, kısmen doğal çevresi ile ilgisi olabilir. Biraz klişe gelecek ama, şehrin doğal çevresinin iyi olmasının, kentteki nüfusun zihniyeti ile yakından ilişkisi var. Çünkü burada, sadece şehir dışında değil, şehrin her yerinde yeşillik alana rastlayabilirsiniz. Diyelim ki, bir aile uzun bir günün sonunda bir restaurantta iyi bir yemek için toplanmaya karar verdi. Yemekte tartışacakları konular genellikle Şanghay Halkı'nın parasal durumu ya da Pekin’deki siyasi durumlar olacak.

    Klişelerin her zaman doğru bir yanının olduğunu biliyordunuz değil mi? Çengdu, son derece farklı bir bölge olan Siçuan'da bulunuyor ve bu bölgeyi keşfe çıkmak için harika bir noktada. Leshan dev Buda Heykeli, doğal manzaralı kasabaları ve Qingcheng Dağı, Çengdu’nun görülecek güzel yerlerinden sadece bazıları. Tapınaklar ile dolu olan Çengdu’nun, Tianfu Meydanı’nda büyük bir Mao Heykeli var. Şehrin görülmeye değer tapınakları da Wuhou, Qingyang ve Wenshu Tapınakları. Aynı yerde bir de Halk Parkı var ve tabii ki bir de pandalar..

    Çengdu’daki diğer büyük turistik yerlerden biri de, Çengdu Hayvanat Bahçesi. Bunun yanı sıra değişik bir deneyim olarak, “Çengdu Dev Panda Yetiştirme Araştırma Üssü”nü ziyaret edebilirsiniz. Burada şirin pandaları yakından görebilirsiniz. Bir tavsiye olarak, Çengdu’yu öğleden sonra ya da akşam vakti gezin. Çünkü buranın yerli halkı da böyle yapıyor. Akşam yemeğinde Siçuan tarzı bir yemek yiyebilir, bir çay evi keşfederek güzel çaylardan içebilir, tembelce dolaşmak için Kuanzhaixiangzi eski sokaklarına ya da Jinli’ye gidebilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler