Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cebelitarık

    Kaya Cebelitarık İber Yarımadası'nın güney ucunda, deniz aşırı İngiliz topraklarında (veya sadece bir koloni diyelim), İspanya'nın Cadiz il sınırında bulunuyor.

    Genel Bilgiler

    Kaya Cebelitarık

    İber Yarımadası'nın güney ucunda, deniz aşırı İngiliz topraklarında (veya sadece bir koloni diyelim), İspanya'nın Cadiz il sınırında bulunuyor. 1704 yılında İspanyollar tarafından istila edilmiş, sonrasında İngilizler için önemli bir deniz üssü konumunda hizmet vermiş. Bugünlerde ise burası, turistik bir amaç için kullanılıyor. Ancak o zamandan kalan Anglo-İspanya ilişkileri üzerinde bir sorun bulunuyor.

    Cebelitarık, kuzey-doğu tarafında bulunan sarp kayalardan dolayı 'Kaya' takma adını almış. Cebelitarık, görülmesi gereken değişik yerlerden biri. Ayrıca artık İngiltere himayesinde olmasa da, İngiliz Sterlini kullanılıyor ve yerli halk İspanyolca-İngilizce karışımı garip bir dili konuşuyor.

    Garip olabilir ama Cebelitarık, oldukça sıkışık içerikte ve ilginç bir tatil için yapmak istediğiniz her şeye sahip. Plajları oldukça güzel, hava yıl boyunca sıcaklığını koruyor. Doğal manzaraları, (kayaları, çılgın maymunları ve teleferiğiyle de ünlü) mağaraları ve Avrupa'dan Avrupa'yı görebileceğiniz yerler mevcut. Bunlar dışında ise İtalyan, İngiliz, İspanyol veya Hint mutfaklarından yemeğinizi yiyebilir ya da alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler