Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çatalca'da Gezilecek Yerler

    İstanbul'un oldukça yakınlarında bulunan ve yüz ölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Çatalca, muhteşem doğası, sakinliği, denizi, plajları ve kültürel değerleri ile pek çok insanın ilgisini çeken bir yer.

    Özellikle yılın belirli dönemlerinde insanların günlük yaşamdaki stresten kaçmak için Çatalca'yı ziyaret ettiğini söyleyebiliriz. Tarihi önemi oldukça büyük olan bu ilçenin isminin nereden geldiği ile ilgili pek çok farklı düşünce var.

    Evliya Çelebi'ye göre Çatal Dağı'nın eteklerine kurulduğu için Çatalca adını almıştır. Bir başka rivayete göre ise, Fatih Sultan Mehmet zamanında İstanbul kuşatması öncesinde büyük bir direniş ve çetin bir savunma gösterdiği için buraya karşı bir çetinlik hissedilmiş. Adına da Çetince denmiş. Daha sonrasında zamanla adı değişerek Çatalca haline gelmiştir.

    Çatalca'da gezilecek yerler nelerdir?

    Dağyenice Alaiye Şehitliği

    alaiyesehitligi

    Birinci Balkan Savaşları sırasında şehit olan askerler için yapılmış olan Dağyenice Alaiye Şehitliği, Çatalca'ya yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Her yıl düzenli olarak törenlerin düzenlendiği bu şehitliği mutlaka ziyaret etmenizi ve görmenizi tavsiye ederiz.

    Topuklu Çeşmesi

    16571824

    Çatalca'nın tam da merkezinde yer alan Topuklu Çeşmesi, geziniz sırasında mutlaka karşınıza çıkacak. II. Ahmet zamanında yaptırılan bu çeşme günümüzde dahi orjinalliğini korumaya devam ediyor. Bu özel çeşmeyi mutlaka görmenizi öneririz.

    Çatalca Anıt Ağaçlar

    sehir_rehberi_d838a2ea

    Özellikle doğayla ilgiliyseniz Çatalca Anıt Ağaçlar'a da kesinlikle gitmelisiniz. Şehrin karmaşasından kaçıp doğa ile kucaklaşmak isteyenlerin en çok gittiği yerlerden bir tanesi...

    Yalıköy Plajı

    DSC_0166

    Eğer Çatalca'ya yaz aylarında gittiyseniz, mutlaka denizin tadını çıkarmanızı öneririz. Bunun için de en özel ve en güzel yerin Yalıköy Plajı olduğunu söylemek mümkün. Podima taşı adıyla bilinen kumlardan oluşan bu plaj, turistlerin fazlasıyla ilgisini çeken yerlerden bir tanesi.

    İnceğiz Mağaraları

    maxresdefault

    Özellikle Kemal Sunal'ın filmleri başta olmak üzere pek çok unutulmaz Yeşilçam filminin çekildiği İnceğiz Mağaraları'nı ziyaret etmeniz oldukça nostaljik anlar yaşatacak. Bölgenin tarihine dair önemli kalıntıların da bulunduğu mağaralar, İnceğiz Köyü'nde bulunuyor.

    Çilingoz Plajı

    kilyos-dalia-beach-club

    Yalıköy Plajı'ndan sonra denizin, kumun ve güneşin keyfini en güzel çıkarabileceğiniz yerlerden biri de elbette Çatalca'nın meşhur Çilingoz Plajı. Mükemmel doğa eşliğinde denizin tadını çıkarmak için burası harika bir alternatif olacak. Çilingoz Plajı'nın Çatalca'nın Binkılıç beldesinde bulunduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

    Mübadele Müzesi

    çatalca-mübadele-müzesi-2

    Türkiye'de mübadeleyi anlatan ilk müze olması sebebi ile Mübadele Müzesi'nin önemi oldukça büyük. Özellikle dönemin kültürüne dair pek çok önemli eserin sergilendiği bu müze, mutlaka görülmesi ve gezilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

    Çatalca'da ne yapılır?

    Çatalca'da ziyaret edilebilecek yerleri gezdikten sonra, sıra doğanın keyfini çıkarmaya kalıyor. Kiraladığınız bisikletler ile Çatalca'da keyifli bir tur atabilirsiniz. Aynı zamanda Çatalca'nın eşsiz gün batımında da oldukça hoş vakit geçirebilirsiniz. Doğayı daha derinden yaşamak için de mutlaka doğa yürüyüşlerine katılmanızı tavsiye ederiz.

    Eğer gerçekten şehrin stresinden ve karmaşasından kaçıp Çatalca'da huzur dolu bir hafta sonu yaşama ihtiyacınız varsa kamp alanlarında kamp kurarak doğanın, huzurun ve sakinliğin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Çatalca'nın birbirinden güzel plajlarında güneşin ve denizin tadını çıkarmayı ihmal etmemenizi öneririz.

    Çatalca'da nerede kalınır?

    Çatalca'da ya da Çatalca'ya oldukça yakın bir mesafede konaklayacağınız birçok otel bulunuyor. Tercihlerinize ve bütçenize uygun oteli belirleyerek burada konaklama sağlayabilirsiniz.

    Villafe

    25677543 Çatalca'da oldukça huzurlu bir bölgede yer alan Villafe Otel, konaklama yapabileceğiniz sakin ve sevimli bir otel. Bu yüzden alternatifleriniz arasında bulundurabilirsiniz. Otel Atatürk Havalimanı'na 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

    Podimass Hotel

    YHJP

    Çatalca'da Yalıköy mevkiinde bulunan Podimoss Hotel, hem denizin hem de doğanın keyfini çıkarabileceğiniz keyifli oteller arasında. Eğer daha farklı bir konaklama arıyorsanız Podimass otelin bünyesinde bulunan kamp alanında deneyimi yaşayabilirsiniz.

    Durusu Club Hotel

    tsr03580635495030455845000

    Denize sıfır bir konumda bulunan Durusu Club Otel, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 92 kilometre, Atatürk Havaalanı'na 68 kilometre, Durugöl'e ise 25 kilometre mesafede bulunuyor. İçerisinde pek çok imkanın olduğu otel, yarım pansiyon olarak hizmet veriyor.

    Çatalca'ya nasıl gidilir?

    Çatalca'ya İstanbul'dan yaklaşık 1 saatte karayolu ile ulaşmanız oldukça kolay. Çünkü Çatalca ile İstanbul arası yaklaşık 60 kilometre. İstanbul'dan Yenibosna'da bulunan halk otobüsleri vasıtasıyla ilçeye ulaşabilirsiniz.

    İstanbul'a da yola çıkacağınız şehrin imkanlarına göre havayolu, denizyolu, karayolu ya da demiryolu ile ulaşmanız mümkün. Ancak havayolunu kullanacaksanız, havalimanı olarak Atatürk Havalimanı ulaşım açısından daha iyi bir alternatif olabilir.

    Çatalca'ya ne zaman gidilir?

    Eğer denize ya da havuza girip Çatalca'da hoşça vakit geçirmek istiyorsanız, Çatalca'ya gitmek için en uygun zamanın yaz olduğunu söyleyebiliriz. Bunun haricinde Çatalca, şehir hayatından sıkılıp sakin bir kaçamak yapmak isterseniz de her mevsim gidebileceğiniz yerlerden biri. Özellikle İstanbul'un trafiğinden ve karmaşasından kaçmak isteyenler için bu yönüyle her mevsim gidilebilecek huzur dolu bir yer.

    Çatalca'da nereden alışveriş yapılır?

    gungoren-carsi

    Çatalca'da pek çok farklı ürünü satın alabileceğiniz çarşılar bulunuyor. Aynı zamanda Çatalca'dan, yörenin doğal ve çok lezzetli manda yoğurdunu, keçi sütünü, yumurtasını ve Trabzon ekmeğini de almanızı tavsiye ederiz. Bunun haricinde Çatalca'dan ayrılırken Çatalca yolu üzerinde bulunan outlet mağazalar da ilginizi çekebilir.

    Çatalca'da ne yenir?

    Ali Baba Köftecisi

    11 Çatalca'da bölgenin en meşhur lokantalarından olan Ali Baba Köftecisi'ne uğramanızı tavsiye ederiz. İlçeye giden herkesin ilk olarak uğradığı yerlerden bir tanesi Ali Baba Köftecisi oluyor genelde. Hatta köftelerinin dillere destan olduğunu söyleyebiliriz.

    Sofram Restaurant

    246470_129894433814953_1445504569_n

    Et ve tandır yemekleri için ideal yerlerden bir tanesi. Restoran, Çatalca'nın merkezinde bulunuyor.

    Dişbudak Restaurant

    10846289_1502856409976526_8519915588851566175_nNakkaş Köyü'nde bulunan Dişbudak Restaurant, ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Biraz yol katedip ulaşabileceğiniz bu güzel restoran etleriyle meşhur. Manda yoğurdunun tadına bakmayı da unutmayın!

    Çatalca'da hava durumu

    Çatalca'da ocak aylarında sıcaklık ortalama 6,5 derece. Temmuz ayında ise sıcaklık ortalama olarak 23 derece civarında görünür. İlçe, Akdeniz iklim özelliklerini taşımakla birlikte Çatalca'nın kuzey taraflarında Karadeniz ikliminin etkileri görülebilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler