Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cartagena

    Kolombiya'nın Karayip Sahilleri'ndeki İspanyol Sömürgesi Cartagena, (Tam adı Cartagena de Indias) bir milyonun birazcık altında nüfusa sahip olan, Kolombiya'nın kuzey kıyısında yer alan bir şehir.

    Genel Bilgiler

    Kolombiya'nın Karayip Sahilleri'ndeki İspanyol Sömürgesi

    Cartagena, (Tam adı Cartagena de Indias) bir milyonun birazcık altında nüfusa sahip olan, Kolombiya'nın kuzey kıyısında yer alan bir şehir. Ülkenin en büyük beşinci şehri. Bölgedeki turist yoğunluğu birazcık rahatlatıcı atmosferine, çoğunlukla da kalelerine ve 1980'lerde UNESCO'nun Tarihi Miraslar Listesi'ne giren sömürge duvarına bağlanabilir. Sömürge altında olan sokakları gezerken çevrenin ne kadar da renkli olduğunu fark edeceksiniz. Sarı ile renklendirilmiş kiliseler, yan yana yeşil, mavi balkonlu ve sarı parlak evler bulunmakta. Bunlar sadece bir bölgede değil, hemen hemen her yerde böyle.

    Cartagena'nın Karayip arka planının açıkça parladığını, kıtanın geri kalan şehirlerinin kontrastıyla karşılaştırdığımızda görüyoruz. Plazalar, sömürge binaları ve kiliseler gibi ayrı ayrı ziyarete layık yerler ile eski duvarlı şehir görülmeye değer çoğu yapıyı içinde barındırmakta. Bunun yanı sıra taze deniz ürünleri ve tropik kokteyller açısından hiçbir sıkıntı çekmeyen kafe, bar ve restoranlar da bulabilirsiniz.

    Eski şehir haricinde, Castillo de San Felipe de Barajas Kalesi görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Korsanları uzak tutmak için tasarlanan kalenin inşaatı 16. yüzyılın ortalarında başlamış (Daha sonradan yapımı devam etmemiştir.). Etkileyici yapısı, tünelleri ve sığınakları ile görülmeye değerdir. Son olarak, Cartagena'nın plajları oldukça kalabalıklaşabiliyor ve çok da temiz değil. Yakında bulunan Blanca Plajı daha iyi bir tercih olacaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler