Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cardiff

    Avrupa’nın en genç başkenti Cardiff, yalnızca 1955’te Galler’e başkentlik yapmakla kalmamış, burayı tüm Avrupa’nın en genç başkenti yapmış.

    Genel Bilgiler

    Bundan önce Galler'in bir başkenti yoktu ve yeni statü kazanmasıyla birlikte ilk bakışta gerçekten bilinmiyordu. Bu günlerde ziyaret eden kişilerin tavsiyesiyle kozmopolit yapısı artmaya başladı.

    Geziye yeni başlayanlar için, temelleri 2000 yıl önce atılmış Roman Cardiff Kalesi’ni ziyaret etmek doğru bir karar olacak. Şimdilerde daha gotik bir şekli olan bu yapının iç tasarımı, dönemin kaleyi ellerinde tutan ailesinin (Marquess of Bute) istekleri doğrultusunda yapılmış; ahşap oymalar, duvar resimleri ve mermer ile süslenmiş.

    Bu yönüyle de Cardiff Kalesi incelenmeye değer bir yapı. Şehrin bu önemli tarihi parçasını ziyaret ettikten sonra da hala göz atılması gereken mekânlar bulunuyor. Burada dünyaca ünlü Millennium Stadyumu’nu (Rugby), Ulusal Müze’de arkeolojik kazılarla ortaya çıkarılmış ‘İzlenimci’ tabloları, Birleşik Krallığın ‘The Hayes’ gibi en iyi alışveriş merkezlerinden birini bulacağınıza emin olabilirsiniz.

    Cardiff Koy’u, "Avrupa'nın en büyük kıyı gelişimi" olarak markalaşmış, günlük gezintiler için mükemmel bir yer (Örneğin; Pierhead ve Norveç kilisesi). Ayrıca birçok mükemmel yeme-içme mekânı bulunduruyor.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler