Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Cape Town’dan 5 Alışveriş Tüyosu

    Cape Town, tüm Afrika’nın tasarım merkezi haline gelmiş; ev dekorasyonuna, seramiklere, etnik örtülere, aksesuara, takıya meraklı gezginler burada akıllarını yitirebilir.

    Hazırlayan: Zeynep Erekli

    Dünya üzerinde çok az şehir Cape Town kadar canlı bir kent ve kültür hayatını el değmemiş bir doğa ile iç içe muhafaza etmek konusunda başarılıdır. Masmavi ve berrak bir gökyüzünün altında sırtını, başı bulutlu Masa Dağı’na vermiş bu olağanüstü kent, kendini dinamik bir vizyonle besliyor ve tasarım, şarap, şehir hayatı, spor gibi farklı güzellikleri yüceltiyor.

    Cape Town, tüm Afrika’nın tasarım merkezi haline gelmiş; ev dekorasyonuna, seramiklere, etnik örtülere, aksesuara, takıya meraklı gezginler burada akıllarını yitirebilir (abartısız). Afrika el yapımı geleneksel objeler: maske, boncuk işleri, tel tasarım... Aklınıza gelen her şeyi bulmak ve pazarlıkla oldukça uygun fiyatlara almak mümkün. Bazı kolektifler, Cape Town’da Afrika’ya özgün bir tasarım anlayışını örgütlemek için akıllıca girişimler yapıyor. Afrikalı kadınları eğiterek yaptırdıkları çoğu geri dönüşümden elde edilmiş tasarım eşyalar; telefon kablolarından tabaklar, takılar, çantalar; konserve kutularından oyuncaklar; naylon poşetlerin örülmesinden elde edilen aksesuarlar oldukça renkli ve zevkli. Kentin en sevdiğimiz 5 tasarım butiğini derledik.

    1. Pan African Market

    76 Long Street

    Çok çılgın bir maratona hazır olun. Pan African Market, Long Street’in tam ortasında üç katlı bir binada, 1997’den beri işleyen bir pazar – antika pazarı – hediyelik eşya cenneti. Afrika sanatında yeri olan ne kadar sembol, işaret, hayvan, motif, ikona varsa bu üç katlı binada, onlarda odacığın içinde bulabilirsiniz. 30’un üzerindeki ufak dükkandan heykeller, incik-boncuk, kilim, büyük-küçük dekorasyon ürünü, aksesuar bakabilir, Kamerun, Nijerya, Etiyopya, Kenya, Senegal, Mozambik ve Mali gibi ülkelerden gelen satıcılarla tatlı tatlı pazarlık edebilirsiniz. Burada muhabbet ve pazarlık bitmez, ancak buraya uğramadan da Cape Town’dan dönülmez. Cape Town’da dükkanlarda rastlayacağınız ve almak isteyeceğiniz Afrika el sanatlarına ve kültürüne dair pek çok şey burada var; üstelik daha çok çeşitte ve pazarlığa açık. Önce buraya bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Long Street üzerinde kocaman sarı-turuncu tabelasıyla dikkat çekiyor.

    1. Neo

    One & Only Cape Town Dock Road, Victoria & Alfred Waterfront

    Waterfront’taki One & Only’nin giriş katında, lobinin arkasında yer alan Neo butiği, Matthew Williamson, Missoni, Sass & Bide, Issa London, Sophia Webster, Charlotte Olympia, Christian Louboutin gibi markaların, Cape Town ruhuna uyacak en renkli, desenli ve enerjik parçalarını satıyor. Sadece moda ve tasarım değil, masklar, heykeller, hayvan kafaları gibi etnik Afrika ürünleri de bulabilirsiniz. Stil kurtları için iyi bir yer, otelin içinde olması hevesinizi kırmasın, keşfetmeye değer.

    1. Tribal Trends

    72-74 Long Street

    Şehir merkezinde Long Street üzerinde bulunan bu ihtişamlı dükkan isminin de işaret ettiği gibi Afrika kabile hayatının parçası olan objeleri cilaladıktan sonra karşınıza çıkarıyor. Oymalı dev tahtlardan, Zulu kralının tüylü şapkası, mızraklar ve son derece dekoratif ahşap ve boncuk işlemeli dev çanaklar oldukça ilginç. Mağazanın sahibi tüm kıtayı gezip balta girmemiş ormanlardaki kabilelerden otantik parçalar topluyor. Büyük alım yaparsanız evinize kargo servisini ücretsiz veriyorlar.

    1. Haas Collective

    19 Buitenkant Street, haascollective.com

    Geniş Buitenkant Street üzerinde kocaman bir giriş katını mesken tutan Haas Collective, 2010’da Francois Irvine, Tess Berlein ve Glynn Venter üçlüsü tarafından kurulmuş. Burası öncelikle bir galeri-butik: Afrikalı tasarımcı ve sanatçıların eserleri, fotoğrafları ve yağlı boya tabloları; seramik işler; seramik ve cam ev eşyaları; ufak hediyelikler satılıyor. Burada, Cape Town’da her yerde karşınıza çıkacak zarif seramik objelerin en ince işçilikli olanlarına rastlayacaksınız. Burası aynı zamanda bir kafe-bistro. Çok iddialı olmayan bir bistro menüleri var.

    1. Watershed

    Victoria & Alfred Waterfront

    Waterfront’ta, V&A Food Market’ın hemen yanındaki antrepo, geçtiğimiz senenin ortalarında yenilendi ve tamamı Güney Afrikalı bağımsız tasarım ve moda markalarının ürünlerinin sergilendiği ve satıldığı açık bir fuar alanına dönüştü. Zarif ancak son derece turistik bir kompleks olan Waterfront’a gelmek için en iyi sebep, hatta kuvvetli bir sebep Watershed. Afrika’nın modern el işçiliği, zanaat, seramik gibi alanlarda nasıl yetkin bir dili olduğunu bir çatı altında görmek için çok iyi bir fırsat.

    Bone'dan daha falza içerik için: http://bonemagazine.com/

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler