Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çanakkale 101. Yıl

    Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılında Çanakkale yine önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

    Foto: MAGMA ARŞİVİ

    Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya siyasetinin akışının değiştiği Çanakkale, geçtiğimiz yıl Çanakkale Deniz Zaferi’nin yüzüncü onur yılına ev sahipliği yaptı. Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yıldönümü anısına Magma, okurlarıyla Gelibolu’da Mustafa Kemal’in komuta ettiği 57. Alay’ın savaş alanına yürüdüğü güzergâhta bir saygı yürüyüşü düzenlemişti.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544028/640xauto.jpg)
    Çanakkale Boğazı’nı zorlayan müttefik donanmasının en güçlü gemisi Queen Elizabeth zırhlısıydı. Kara savaşları boyunca da Gelibolu sırtlarını top ateşine tuttu.

    Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılında Çanakkale yine önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında 8 Mart sabahı erken saatlerde Nusret Mayın Gemisi’nin temsili mayın döküş seyriyle başlayıp 26 Mart gününe dek sürecek programlarda pek çok anma töreni ve etkinlik düzenlenecek. Film gösterimleri, söyleşiler, konferanslar, sergiler, tiyatrolar, senfoni orkestrası konserleri, sportif yarışlar gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544031/640xauto.jpg)
    İngiliz donanması dretnotu Irresistible, Çanakkale Deniz Savaşları’nın başladığı gün Boğaz’ın girişinde mayına çarparak battı.

    Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Magma’ya yaptığı açıklamada tüm okurları Çanakkale’ye davet ederek şunları söyledi: “Bundan 101 yıl önce, 1915’te, Anadolu’nun dört bir yanından çıkıp vatan savunması için, özgür ve başı dik, insanlık onuruna yakışır yeni bir yaşam için, bizlerin aydınlık geleceği için Çanakkale’de toplanan binlerin, bir daha geri dönemediği bu topraklarda yaşanan eşsiz mücadelenin izlerini sürmek, tarihin kokusunu teneffüs edip bizi biz yapan değerlerimizin kıymetini daha iyi anlamak için Magma aracılığıyla herkesi barışın kenti Çanakkale’ye davet etmek isterim. Her yıl halkın büyük katılımıyla gerçekleşen fener alayımızda yine coşkumuz, heyecanımız ve minnetimiz görülmeye değer olacak. Herkesi bu coşkuya ve heyecana ortak olmaya, ülkemizin nasıl ağır koşullar altında kurulduğuna yerinde tanıklık etmeye, kentimize bekliyoruz.”

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler