Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Camiguin

    Yanmak için doğmuş ada Camiguin (Kuzey Mindanao, Filipinler) hakkında bilmeniz gereken en önemli şey ile başlayalım: Burası turistlerin akın ettiği bir mekan değil.

    Genel Bilgiler

    Bohol’a çok uzak değil ve yakın geçmişe kadar Bohol’dan feribotla buraya ulaşılabiliyordu.

    Size Bohol veya Cebu City’ye ulaşım hakkında araştırma yapmanızı (direkt uçuşlar bulunuyor) öneririz. Mindanao’daki Cagayan de Oro da seçenekleriniz arasında. Bu noktada adanın bu kadar zahmete değmeyeceğini düşünerek, burayı es geçip diğer seçeneklere doğru yönelebilirsiniz. Fakat okumaya devam edin. Çünkü, Bohol Denizi’nde bulunan bu volkanik ada kesinlikle nefes kesici. En az 7 volkana ev sahipliği yapıyor ve Mt. Hibok-Hibok (en son 1950'lerde aktifti) bunların en ünlüsü.

    Burada yükseklere tırmanmak konusunda herhangi bir kısıtlama yok. Katibawasan’daki dev şelale gibi şelaleler, sıcak ve soğuk kaynak suları, Beyaz Ada’daki kum seti - adanın en güzel sahili deniz alçaldığında ortaya çıkıyor - adanın diğer doğal güzellikleri arasında.

    Adanın insan yapımı olan turistik yerleri ise, Sunken Cemetery ve Catarman (1871’deki volkan patlamasında yok olmuştur) kasabasının bulunduğu yere konumlandırılmış dev bir haç olan Cross Marker. Kilise kalıntıları da görülmeye değer. Az bilinen bir yer olduğundan buradaki konaklama tesisleri de oldukça sadedir ve otellerin çoğu Mambajao Bölgesi'nde toplanmıştır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler