Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Büyük İngiliz Yazarlarına İlham Veren 9 Yer

    İngiliz yazarlar yüzyıllardır “Yeşil ve güzel manzaralar” ile ilgili düşüncelerini gururla ve büyük bir duygusallıkla dile getiriyor. Birazdan göreceğiniz mükemmel yerler ile sizi İngiliz Edebiyatı Turuna çıkaracağız.

    1. Lake District (The Lakes)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556262/640xauto.jpg)

    The Lakes bölgesi,kelimenin tam anlamıyla bir İngiliz edebiyatı öğesidir. Yüksek tepeleri, sarp kayalıkları, pırıl pırıl gölleri ve daha kelimelerle tarif edilemeyecek güzellikleri ile William Wordsworth, Beatrix Potter, Arthur Ransome, Lord Tennyson ve Sir Walter Scott’a ilham kaynağı olmuş.

    2. Bath

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556265/640xauto.jpg)

    Bu bölge ile güçlü bağları olan Jane Austen, “Northanger Manastırı” ve “İkna” kitaplarındaki karakterlerini buradaki sosyete yaşamından esinlenerek yaratmıştır.

    3. Kent

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556268/640xauto.jpg)

    “İngiliz Edebiyatının Babası” Geoffrey Chaucer, Orta Çağ'ın en büyük şairlerinden biridir. Londra’dan Canterbury Katedrali'ne uzanan en meşhur eseri 'Canterbury Hikayeleri'nden bahsetmezsek olmaz.

    4. Dorset

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556271/640xauto.jpg)

    İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından Thomas Hardy’nin “Çılgın Kalabalıktan Uzak” ve “Kaybolan Masumiyet” adlı eserleri, Dorset ile doğrudan ilişkilidir. 19. yüzyıl Britanya'sının kırsal bölgelerini, canlı ve sihirli bir şekilde betimleyen romanları, Jura Çağı'na ait kıyılarını ve tarım köylerinin tasviri ile Dorset’in sosyal hayatındaki etkilerini ortaya koyuyor.

    5. Yorkshire

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556274/640xauto.jpg)

    Yorkshire’ın vahşi romantizmi İngiltere’nin en önemli yazarlarına, özellikle Bronte kardeşlere yani Charlotte, Emily ve Anne’ye ilham perisi oldu. Emily Bronte’nin “Uğultulu Tepeler” adlı eseri, vahşi ve gotik tarzda romantizm sunan, rüzgarın şekillendirdiği Yorkshire bozkırlarını gözümüzde canlandırıyor.

    6. Cornwall

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556277/640xauto.jpg)

    Kuzey Cornwall kıyısının yükseklerinde bulunan Tintagel, Orta Çağ entrikaları ile meşhur bir yer ve Kral Arthur’un doğum yeri olduğu söyleniyor. Belki de bu yüzden Cornwall’ın meşhur kalesi, dik kayalıklı kıyı şeridi ve sahilleri, Alfred Lord Tennyson, Daphne Du Maurier ve Virginia Woolf gibi yazarlar üzerinde etki bıraktı.

    7. Ashdown Ormanı, East Sussex

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556280/640xauto.jpg)

    İngiltere’nin gizli cevherlerinden biri olan, görünürde hiç levhası bile olmayan, büyüleyici Ashdown Ormanı, ayrıca A. A. Milne’nin “Winnie the Pooh” eserinde geçen “100 Hektar Ormanı” olarak da biliniyor. Köprünün altında Poohsticks oynayarak içinizdeki çocukla burada buluşabilirsiniz.

    8. Whitby, North Yorkshire

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556283/640xauto.jpg)

    Fotoğrafa bakarak, Bram Stroker’in gotik başyapıtı olan Drakula’yı yazarken neden bu kadar etkilendiğini anlayabilirsiniz.

    9. Shakespeare’s Country

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556286/640xauto.jpg)

    Dünyadaki en büyük ve en önemli oyun yazarının doğum yeri olan Stratford-upon-Avon’u gezmeden bu turu bitirmek imkansız. Warwickshire’nin yakınında olan bu bölgede, Shakespeare’nin gençken geyik avladığı Charlecote Park’ta fotoğraflandığı söylenir.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler