Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Buenos Aires Gezi Rehberi

    Güney Amerika'nın Paris'i.

    Fransız neoklasik mimarisi, ağaçlı bulvarları, gösterişli opera binaları ve gerçekten iyi şarap...kulağa Paris gibi gelse de Buenos Aires taklitçi değil kendine has bir yer. Arjantin'in başkenti, dünyadışı bir tada sahip Malbec üzümünden gecenin geç saatlerine kadar açık tango kulüplerine, içinizdeki Fransız hayranlığını tatmin edeceğiniz, kendine özgü ritme sahip bir şehir.

    Buenos Aires'te nerede kalınır?

    Bir şatoda yaşayın!

    Paris'teki Château du Marais'ten (Marais Şatosu) esinlenilen 1930'lı yıllardan kalma eski köşkten yalıya çevrilmiş bu otel Park Hyatt grubunun baştacı. Şehrin Fransız mirası taşıyan lüks muhiti Recoleta'te bulunan Palacio Duhau oteli, insana o eski dünya hissini modern malzemelerle veriyor. Biraz kafa dağıtmaya mı ihtiyacınız var? 17. yüyıl Normandy Kalesi'nin oymalarından yapılmış olan The Oak Bar'a gidip 3.500 şarap şişesinden birini açtırın.

    Nerede yenir?

    Geleneksel dünya mutfağından modern gastronomiye

    Fleur de Sel'in mutfağındaki Fransız-Arjantin şef ikilisi, Paris'in önde gelen mutfaklarında çalıştıktan sonra becerilerini bu gösterişli ve füzyon restoranda bir araya getirdiler. Acılı İspanyol sucuklu kırlangıç balığı ve yer mantarı garnitürlü fileto madalyon gibi yemekler burada yaşayan Avrupalıların özlemini gideriyor.

    Tarquino

    Michelin yıldızı Buenos Aires'e gelince Tarquino'nın kapısını çalar. Burada deneysel gastronomi ile geleneksel Arjantin mutfağı buluşup yeni ama lezzetli bir tat ortaya çıkarıyor. Buranın klasik reçelli böreğini veya patates, et ve şaraplı çoban turtasını yemeden dönmeyin.

    Las Violetas

    1884'te inşa edilen ve dolayısıyla kültür mirası olarak kayıt altına alınan Las Violetas, Notre Dame kafelerinin Arjantin versiyonu. Mermer zeminler, korint sütunlar, altın avizeler ve Fransız tarzı eskitilmiş cam. Klasik kruvasanın daha yoğun ve tatlı versiyonu olan medialunas'u denemelisiniz.

    Buenos Aires'te ne yapılır?

    Kültür ve şarap

    **Recoleta'da yürüyüş turu**

    Tarihi köşkleri, sömürge döneminden kalma meydanları ve dünyanın en büyük mezarlıklarından birini (Eva Peran da dahil tüm elit Arjasntinliler burada yatıyor) gezeceğiniz bu sakin yürüyüş turunda Fransız mirası içeren bu semtin mimarideki altın yılları hakkında bilgi edineceksiniz.

    Tatro Colon

    Colon'un dünya çapındaki en iyi opera binaları arasında olmasının bir nedeni var, bu opera binasının akustiği çok iyi. (Pavarotti'nin tek şikayeti çok iyi akustik nedeniyle kendi hatalarını duyuyor olmasıydı). Rehberli bir turla veya müzikal bir performans izleyerek bu gösterişli opera binasının keyfini çıkarın. Ayakta durulan kısma razıysanız 3 Dolar kadar düşük bir fiyattan dolu bilet alabilirsiniz.

    Anuva şarap tadım atölyesi

    Malbec aslında bir Fransız üzümü ama Arjantin'de daha iyi yetişiyor. Keşfedilmemiş beş şık şarabının geleneksel tapas ile birlikte sunulduğu bilgilendirici ve eğlenceli bir tadım için şık çatı katı Anuva'ya gelin ve Arjantin'deki şarap bölgeleri, varietal şaraplar ve şarapçılık hakkında bilgi edinin. Toplu halde şarap servis eden garsonlara ve şarabın kadehe yavaşça dökülmesine bayılacaksınız.

    Nereye gitmemeli?

    Buranın yerlisi gibi takılın, turist gibi değil.

    Yemekli tango şovu

    Buenos Aires'e gelince mutlaka Arjantin'in simgesi bu şehvetli dansı görmelisiniz (hatta denemeli)...ama turistlere yönelik bir gecede değil. Bohem dans pistine dönüştürülmüş bir ambar olan La Catedral Club, tangoyu ilk defa deneyecekler için harika bir yer. Burada ücretsiz tango dersleri veriliyor ve gece ilerledikçe şehirdeki dansçılar (ve gerçekten iyi dansçılar) dans pistine çıkıyor. İşte bu noktada yerinize oturun, bir şişe şarap söyleyin ve uzmanların işlerini icra etmelerini izleyin.

    Ne götürmeli?

    Şık kot pantolonlar

    Arjantinliler sofistike kotları çok seviyorlar. En sevdiğiniz, üstünüze oturan koyu renk kot pantolonuzu hem gündüz hem de gece kullanabilirsiniz.

    Çapraz askılı çanta

    Buenos Aires çok güvensiz bir yer değil, ama kendinize yakın tutabileceğiniz, dışarıdan çok belli olmayan çapraz bir çantayla yankesicilikten muzdarip olma riskinizi azaltın.

    Favori şaraplarınızın listesini bu hepsi bir arada uygulama ile kayıt altına alın. Tek yapmanız gereken, sevdiğiniz şarapların şişelerini taratıp eve götürmek için bu şarapları nereden satın alabileceğinizi görmek.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler