Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu yollardan geçmek cesaret ister!

    Bazılarının manzarası güzel olsa da bu yollardan geçmek her baba yiğidin harcı değil... Sarp kayalıklar, dar geçitler ve bin bir türlü zorluk bazen sürücülerin yolunu kabusa çevirebiliyor. İşte Dünya’da en ufak dikkatsizliği affetmeyecek olan 10 tehlikeli yolu...

    Karayolu taşımacılığı günümüzün hala en çok tercih edilen ulaşım şekli. Sarp kayalıkların olduğu, dalgaların dövdüğü kıyıların hemen yanı başında bulunan yollar, sürücüler için sürüşü kabusa çevirebiliyor. İşte dünyanın en tehlikeli yolları;

    Atlantik Yolu, Norveç

    Norveç'in simgelerinden biri olan Atlantik Yolu, özellikle kış aylarında şiddetli dalgalara maruz kalan bir yer. Turistlerin fotoğraf çekmek için tercih ettiği bölge, bu yönüyle sürücülere zor anlar yaşatıyor.

    Yungas Yolu, Bolivya

    Bolivya Latin Amerika'nın yükseltisi en fazla olan ülkelerinden biri. Öyle ki başkent La Paz, dünyanın deniz seviyesinden en yüksekteki başkentleri listesinde yer alıyor. Yungas Yolu olarak adlandırılan güzergah, kazalar nedeniyle yılda ortalama 300 kişinin yaşamına neden oluyor.

    Transfaragasan, Romanya

    Romanya'nın Karpatlar bölgesinde bulunan bu yol, sürücülerin korkulu rüyası. Transfaragasan yolu, deniz seviyesinin 2034 metre yükseğinde yer alıyor.

    Dalton Highway, ABD

    Amerika'nın Alaska eyaletinde bulunan Dalton Highway, sert iklim koşullarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada yer alıyor. 666 kilometre uzunluğundaki yolun büyük bölümü yılın önemli bir bölümünde buzla kaplı durumda.

    Kolyma, Rusya Federasyonu

    Ülkenin kuzeyinde bulunan Magadan ve Yakutsk'u birleştiren bu yolun tarihçesi 14. yüzyıla kadar uzanıyor. Tutuklular tarafından inşa edilen Kolyma, 20. yüzyılda bugünkü görünümüne kavuştu. Kolyma, dünyanın en ölümcül yollarından biri olarak biliniyor.

    Eshima Ohashi Köprüsü, Japonya

    Japonya'da bulunan bu kavisli köprü sürücüler için oldukça zorlu bir yolculuğa neden oluyor. Keskin kavis, özellikle yağığlı havalarda sürücüleri kazalarla burun buruna getiriyor

    Tianmen Yolu, Çin Halk Cumhuriyeti

    10 kilometrelik, bol virajlı Tianmen dağ yolu, görüntü olarak güzel görünse de sürücüler için oldukça zorlayıcı bir güzergah. Tianmen yolu aynı zamanda bir kilometrelik bir tırmanış anlamına da geliyor...

    Khardung La, Hindistan

    Listede Hindistan'dan yer alan bir diğer yol ise Khardung La. 5000 metreyi aşan bir yükseklikte yer alan Khardung La, bu özelliği sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmiş durumda.

    Gotthard Geçidi, İsviçre

    Alp dağları ile kaplı olan İsviçre'de çok sayıda geçit ve tünel bulunuyor. Engebeli bir coğrafyaya sahip olan ülkede ulaşım için yüksek standartlı yollar mevcut olsa da bunların yapımı oldukça maliyetli. 64 kilometrelik Gotthard geçidi, ülkenin en güzel manzaralarından birine sahip olsa da sürüş açısından da bir o kadar riskli bir yol. Özellikle kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan geçit, doğal yaşama da tanıklık edebileceğiniz güzelliklere sahip.

    Zozila, Hindistan

    Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, yaygın bir demiryoluna sahip olmakla birlikte kimi bölgelerine erişimde zorluklar yaşanıyor. İeşmir bölgesinde bulunan Zozila yolu da bunlardan biri. Zozila yolu, deniz seviyesinden neredeyse 4000 metre yüksekliğe sahip.

    Guoliang Tüneli, Çin Halk Cumhuriyeti

    1200 kilometre yükseklikteki Guoliang Tüneli, yerel halkın imkanlarıyla inşa edilmesinden ötürü oldukça tehlikeli bir yolculuk.

    Hana, ABD

    ABD'nin anakaradan uzaktaki eyaleti Hawaii'de bulunur. 46sı tek yön olmak üzere 59 köprünün bulunduğu yolun uzunluğu 112 kilometre.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler