Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Yaz Bir Değişiklik Yapın; Harry Potter'ın Takıldığı Yerlere Gidin! İşte Büyücülük Dünyasının En Turistik Noktaları

    İngiltere vizenizi ve Hogwarts Ekspresi biletinizi önden hazır etmenizi öneririz.

    Londra'ya vardınız. King's Cross İstasyonu'na da gittiniz. Hadi diyelim bir şekilde başardınız 9 üç çeyrek numaralı perondan geçmeyi de...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550838/640xauto.jpg)

    O halde size turistik bir öneri listesi gerekiyor!

    Tabii bir harita da yararlı olabilirdi, ancak koskoca büyücülük evreninde yalnızca Çapulcu Haritası var, o da bugünlerde Harry Potter'ın evdeki kasasında duruyordur tahminen...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550847/640xauto.jpg)

    Büyücülük evreninde ziyaret edeceğiniz harika yerler var! Bazı yerler vaktinde biraz ürkütücüydü tabii, ama Voldemort öbür dünyaya geçtiğine ve yandaşları birkaç yıldır ortalıkta olmadığına göre, artık asanızı iki sallayıp Lumos Maxima deseniz yeterli olacaktır.

    El çantanıza saptanamaz genişletme büyünüzü yapın, ihtiyacınız olan ne varsa içine yerleştirin, bu muhteşem yaz tatiline bizimle birlikte başlayın. Madem King's Cross'tasınız, tabii ki önce Hogwarts Ekspresi'nin götürdüğü yerlerden başlayacağız.

    Hollywood Hogwarts'ına Kavuştu: Harry Potter Büyücülük Dünyası'na Hoşgeldiniz!

    Hogwarts

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550859/640xauto.jpg)

    Dört efsane büyücünün kurduğu, rahmetli Dumbledore döneminde efsanevi olaylar görmüş geçirmiş, 9. yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başarabilmiş bir kültür mirası... Hogwarts Büyücülük Okulu'na uğramadan olmaz!

    İskoçya topraklarında bulunan bu efsanevi okulda tüm Britanya adasından öğrencileri görebilirdiniz, ama ne yazık ki SBD'ler (Sıradan Büyücülük Düzeyi Sınavları) bitti, herkes tatilde... E olsun, okulun harika noktalarını görmeniz için öğrencilere ihtiyacınız yok zaten. Bir bakalım:

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550862/640xauto.jpg)

    Gryffindor yatakhanesini görmeden binadan ayrılmayın... Burada ne sıvı şans iksirleri içildi, ne Quidditch zaferleri kutlandı, şömineden Sirius Black'e ne mesajlar yollandı... Resmen şan, şöhret, zafer kokan, altın rengi ve kırmızıyla kaplı bir yatakhane!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550883/640xauto.jpg)

    Öğle yemeğiniz için Ortak Salon'u tercih etmelisiniz. Cincüceler tarafından hazırlanmış lezzetli yemekleri, özellikle kızarmış hindiyi şiddetle öneririz. Havada uçan mumlardan, tavana resmedilmiş gökyüzü görüntüsüne kadar muhteşem dekorasyonuyla ortak salondan çok keyif alacaksınız!

    Biraz daha gezinin tabii. Baykuş Kulesi'ni, Quidditch sahasını ve Piertotum Locomotor derseniz canlanacak heykelleriyle binanın ön avlusunu da atlamamanızı öneririz... Şimdi tatile devam edelim:

    Hogsmeade

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550898/640xauto.jpg)

    Yaz mevsiminde de olsak çatılardaki karlar duruyor arkadaşlar, büyü müdür nedir... Ama hava Hogsmeade köyünde de güzel, resme aldanmayın, meraklanmayın. Britanya'nın en eski büyücü köylerinden biri olan Hogsmeade'de ziyaret edebileceğiniz çok fazla yer var... Mesela;

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550901/640xauto.jpg)

    3 Süpürge'de bir kaymak birasına ne dersiniz?

    Tabii burası çok turistik, çok kalabalık. Daha sakin bir yer, kafanızı dinleyebileceğiniz bir bar arıyorsanız da, Dumbledore'un kardeşinin işlettiği Hog's Head'e uğrayabilirsiniz. Oradaki kaymak birası da hiç fena sayılmaz!

    Buralar haricinde de Zonko'nun Şaka Dükkanı ve Dominic Maestro's ve Bağıran Baraka'ya uğramadan geçmeyin... Bağıran Baraka'dan sonra etrafta bir ''anahtar'' bulmanız gerekecek, çünkü şimdi uğrayacağımız yere ancak anahtarla gidebiliyorsunuz...

    Quidditch Dünya Kupası Stadı

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550910/640xauto.jpg)

    Her nasıl Barcelona'ya gittiğinizde Camp Nou'yu, Manchester'a gittiğinizde Old Trafford'u görmeden kentten ayrılmıyorsanız, büyücü evrenine geçtiyseniz de Dartmoor'a bir uğramanız gerekiyor.

    Çünkü Quidditch Dünya Kupası Stadyumu orada. Bu 100.000 kişilik stadyum muggle dünyasının da, büyücülük dünyasının da en büyük stadlarından biri... Bulgaristan ya da İrlanda formasıyla fotoğraf çektirmeniz farz!

    Anahtarınızı kaybetmemişsinizdir umarız? Çünkü uğranacak bir yer daha var:

    Godric's Hollow

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550919/640xauto.jpg)

    Godric's Hollow'da ne acılar yaşandı... İngiltere, West Country'deki bu eve gidip bir dua etmeniz, Lily ve James Potter'ın isimlerini minnetle anmanız bu turistik gezinizin en duygulu anlarından biri olacak.

    Bu arada Godric's Hollow isminin Godric Gryffindor'dan geldiğini biliyordunuz, değil mi?

    Hogsmeade'e dönmenin, Hogwarts ekspresine atlamanın vakti geldi. Gidecek son bir yer daha kaldı çünkü...

    Diagon Yolu

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550925/640xauto.jpg)

    Muggle dünyasına geri adım atmadan önce, Diagon Yolu'nu bir gezin sevgili dostlar... Özellikle Weasley'lerin şaka dükkanına mutlaka uğramanızı öneririz, Büyük Britanya'nın en iyi şaka oyuncakları orada!

    Tabii elbette bir de Ollivander'ın Asa Dükkanı var...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550928/640xauto.jpg)

    Ollivander'ın Asa Dükkanı'nı mutlaka görün. Otantik dekorasyonuyla, içindeki binlerce asa ile Hogsmeade'in en turistik yerlerinden biri. Pişman olmayacaksınız. Voldemort tarafından uğradığı işkenceler ve ilerleyen yaşı sebebiyle Garrick Ollivander artık dükkana daha seyrek uğruyor, ama ona denk gelecek olursanız mutlaka birkaç dakika sohbet edin.

    Çok bilgili adam. İlber Ortaylı gibi adam.

    Dükkana uğrayacak vaktiniz kalmazsa üzülmeyin, buradan kendinize Harry Potter'ın asasından alabilirsiniz.

    İyi geziydi, değil mi?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12550940/640xauto.jpg)

    Keşke böyle bir turistik gezi gerçek olabilseydi... Değil mi? :(

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler