Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Braşov

    Romanya’nın en turistik yeri.

    Genel Bilgiler

    Romanya’nın en turistik yeri. Braşov (Almanca Kronstadt olarak bilinir), Romanya’nın Erdel ya da diğer adıyla Transilvanya Bölgesi'nde yer alan ve çeyrek milyondan fazla insana ev sahipliği yapan bir şehir.

    Braşov, Karpatlar ile çevrili ve Tampa Dağı’na bakıyor. Bu açıdan şehir, zengin doğasıyla göz alıyor. Kırmızı çatılı yapıları yaz aylarında yemyeşil olan şehir ile tezatlık oluşturur. Orta Çağ döneminin izlerini taşıyan şehir merkezi, gotik ve barok tarzı mimarisiyle birleşmiş ve bundan dolayı Braşov, Romanya’nın en çok turist çeken yerlerinden biri haline gelmiş ve yılın her zamanında çekicidir.

    Braşov’u keşfe çıkarken gezilecek en önemli yerlerden ilki, Konsey Meydanı (Council Square) ya da diğer bilinen adıyla Piata Sfatului. Gotik tarzda inşa edilmiş olan Siyah Kilise (Niserica Neagra) ise tam şehir merkezinde bulunuyor. Siyah Kilise ismini, 1689 yılında gerçekleşen “Büyük Yangın” olayından alıyor. Öyle ki yangın sırasında kilisenin bir çok kısmı yanmış. Meydanın etrafında dolaştığınızda, bir çok tarihi yapı göreceksiniz. Bu tarihi yapıların bazılarında ise, içecek ve yiyecek sunulan mekanlar bulunuyor. Dinlenmek amacı ile buralara gidebilir, oturduğunuz yerden etrafı seyrederek, bir şeyler içip, yiyebilirsiniz.

    Buradan sonra zamanınızı, tamamı sadece dört ayak genişliğiyle, Avrupa'nın en dar sokağı olan Old Town'ı keşfetmek için kullanabilirsiniz. Şehirde bulunan diğer görülmesi gereken yerlerden biri de, Braşov yakınlarında yer alan Bran Şatosu. Bu şatonun takma adı ise iyi bir insanın asla burada kalamayacağına inanılan “Drakula Kalesi". Braşov yakınlarında bulunan bir diğer turistik yer ise Rasnov Kalesi.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler