Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Brasilia

    Brezilya'nın Fütüristik (Retro) Başkenti Brasilia, 2.8 milyon insana ev sahipliği yapıyor, ülkenin dağlık alanında bulunuyor ve Brezilya'nın başkenti.

    Genel Bilgiler

    Brezilya'nın Fütüristik (Retro) Başkenti

    Brasilia, 2.8 milyon insana ev sahipliği yapıyor, ülkenin dağlık alanında bulunuyor ve Brezilya'nın başkenti. 200 yıldır başkent olan Rio de Janeiro, Başkan Kubitschek tarafından taşınmaya karar verildiğinde, Brasilia resmi olarak, 1960 yılında kurulmuş oldu. Başkan daha merkezi bir yer olan Brasilia'yı seçti ve şehir 4 yıl içinde tamamlandı.

    Brasilia, yukarıdan bakıldığında bile modernist mimarisi ile kusursuz planlanmış. Yaşayan halkın kanat, hükümet binalarının kokpit, Three Powers Meydanı'nın merkez, parklar ve anıtların da arka taraf olduğunu düşünün, şehir adeta bir uçak şekli gibi. Arabaların şehrin dışına park edilmesi koşulu garip ve ilginç.

    Kongre binaları, Başkanlık Sarayı ve Yargıtay'ın (21 Nisan'daki Tiradentes Günü'nde güneş tam olarak iki kongre binası arasından parlar) yanı sıra, hipermodern Brasilia Katedrali ve Televizyon Kulesi de ilginç yerlerden. Eğer doğal bir yer arıyorsanız, kentin doğusundaki Paranoa Gölü iyi bir yer. Bir anlamda Brasilia, Avustralya veya Kazakistan gibi yerlerle biraz ortaklığa sahip.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler