Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bloemfontein

    Güney Afrika'nın Hukuki Başkenti Güney Afrika 3 ulusal başkente sahip.

    Genel Bilgiler

    Güney Afrika'nın Hukuki Başkenti

    Güney Afrika 3 ulusal başkente sahip. Cape Town ve Pretoria ülkenin yasal ve idari başkentleri, Bloemfontein ise ülkenin hukuki (yargıtay burada yer almaktadır) başkenti. Eğer bütün metropol alanını sayarsak, bir milyonun üçte biri civarında nüfusu ile Özgür Eyalet veya asıl ismiyle Vrystaat Bölgesi'nin başkenti.

    Tarihsel olarak Hollanda asıllı Güney Afrikalı insanların merkezi ve burada yaşayan insanların yarısı ana dil olarak Afrika dili konuşuyor. Ülke genelindeki tüm yolların ortasında olmasıyla Bloemfontein, ülkenin kalbinde yer alır. Cape'den kuzey doğuya doğru Johannesburg ya da Pretoria'ya doğru hareket ederseniz, muhtemelen bir noktada bu şehirden geçeceksiniz. Şehir, böyle geziler için iyi bir mola noktası. Bunun yanı sıra bölgenin geri kalanını izlemek için bir üs görevi görüyor. Soetdoring Tabiatı ve Gariep Dam/Reserve, Özgür Eyaleti'nin yakınlarında bulunan mekanlar ve Kimberley şehrinde yer alıyorlar.

    Şehre yaklaşıldığında ya da şehrin içine girildiğinde Naval tepesinde Franklin Oyun Rezervleri'nin olduğu görülür. Bu rezerv, şehir manzaralı bir plato üzerinde bulunur. Zürafalar ve Afrika antilopları ile birlikte Nelson Mandela heykeli de burada yer alır. Şehir merkezinde Ulusal Müze, onun hemen yanında Rönesans tarzındaki IV. Raadsaal Binası (bizim fikrimize göre şehirdeki en çekici bina) bulunur. Bir uyduşehir olarak I. Raadsaal Binası (kasabadaki en eski bina) mutlaka görülmeli. Oliewenhuis Sanat Müzesi ve Anglo Boer Savaş Müzesi (sahip olduğu Ulusal Kadın Anıtı muazzam dikili taş ile savaşta ölen 27.000 kadın ve çocuklara adanmış bir anıt) gibi müzeler hem ilginç hem de ziyaret etmeye değer.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler