Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bizans'ta Ticaret

    Üçüncü Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu’nda ele alınan Bizans dönemindeki ticaret, Trade In Byzantium adıyla kitap haline getirildi ve raflardaki yerini aldı. Sempozyumda sunulan yirmi sekiz bildiriden oluşan kitabı, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) okuyucuya sundu.

    Paul Magdalino ve Nevra Necipoğlu’nun editörlüğünü yaptığı Trade In Byzantium, Geç Antik dönemden 15. yüzyıla kadar Bizans’ta ticaret konusunu ele alıyor.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534269/640xauto.jpg)

    2013’te düzenlenen sempozyumda Bizans’ta ticaret konusu; tuz gibi temel tüketim mallarından ilaçlara, baharattan köleliğe kadar geniş bir yelpazede mallar, ticaret hukuku, ticaret yolları, pazar yerleri, para ve vergi sistemi gibi başlıklar altında, kapsamlı biçimde ele alınmıştı.

    Bizans’ın Öteki İmparatorluğu: Trabzon

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534272/640xauto.jpg)

    Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu kapsamında açılan Bizans’ın Öteki İmparatorluğu: Trabzon adlı serginin kitabı da eş zamanlı olarak raflardaki yerini aldı. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) galerisinde 18 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek serginin kitabı da yine ANAMED tarafından yayımlandı.

    Serginin küratörü Prof. Dr. Anthony Eastmond tarafından derlenen kitap, dokuz akademik makale ve toplam altı arşivden birçok fotoğraf ve çizimi bir araya getirdi.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12534275/640xauto.jpg)

    Kitap, Bizans İmparatorluğu’nun gücünün azaldığı dönemde İstanbul ile siyaset, ticaret ve sanat alanlarında rekabet eden Trabzon’a ve döneminin en önemli yapılarından biri olan Trabzon Ayasofya’sına odaklanıyor. Kitap ayrıca Byzantium’s Other Empire: Trebizond başlığı ile İngilizce olarak da yayımlandı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler