Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bisiklet Keyfinizi İkiye Katlamanın 5 Etkili Yolu

    Trafiğin yoğun, gürültüsünün bol olduğu günümüzde hala bisiklet kullanmayı seven birileri var, biliyoruz. Eğer siz de onlardan biriyseniz sürüşünüzü daha keyifli kılmak için ya da hemen bugün bisiklet sürmeye başlamak için önerilerimize kulak verin;

    Nerede ve ne için bisiklet sürmek istediğinizi belirleyin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533984/640xauto.jpg)

    Bisikletler dağ, şehir ve yarış bisikleti olarak 3 ayrı grupta toplanıyor. Bisikleti kullanma amacınıza göre bisikletinizin türünü belirleyin. Profesyonel bir bisikletçiyseniz yarış, doğada kullanacaksanız dağ, şehir içinde kullanacaksanız da şehir bisikletlerinden birini tercih edin. Bisikletinizin türünü belirledikten sonra vücut ölçülerinize ve boyutlarınıza uygun bir bisiklet seçin.

    Aksesuarları ihmal etmeyin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533987/640xauto.jpg)

    Bisiklete ait aksesuarlar her şeyden önce can güvenliğiniz için büyük önem taşır. Olmazsa olmazları saymak gerekirse; kask ve eldiven, gözlük, kilit, çanta, gece sürüşü için ışık, kaskın içerisine takılan, terlemeyi ve boyun tutulmalarını önleyen baf.

    Bisikletinizin bakımını yaptırın

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533990/640xauto.jpg)

    Bisiklet gezilerinizde hem riski minimuma indirmek hem de sürüşü daha keyif veren bir hale dönüştürmek için periyodik olarak bisikletinize bakım yaptırmalı, ona iyi bakmalısınız. Genel yıllık bakımı için mutlaka servise götürün. Tura çıkmadan önce günlük olarak sizin yapabileceğiniz kimi bakımlar da mevcut. Lastiklerin havasını ve frenleri, zincirinizi, vites ayarlarını, pedalları ve amorsitörleri mutlaka kontrol edin. Turunuz sırasında bisikletiniz çok kirlendiyse az tazyikli suyla yıkayın, temizleyin ve kilidini takarak yerine bırakın.

    Bisiklet hayat tarzınız olsun

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533993/640xauto.jpg)

    İşte sürüş keyfini daha keyifli kılmanın en etkili yolu. Bisikletiniz yol arkadaşınız olsun. Onunla birlikte daha çok yer keşfedin. Şehir içindeyseniz hafta sonlarını uzun bir orman yolculuğuna ya da bir sahil kenarına giderek değerlendirebilir ya da uzun, şehir dışı yolculuklara çıkabilirsiniz. Emin olun, pedalladıkça yaşadığınız duyguları bir kez daha yaşamak için sabırsızlanacaksınız.

    Kondisyonunuza dikkat edin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533996/640xauto.jpg)

    İyi bir bisiklet sürücüsü olmak istiyorsanız fiziksel kondisyonunuz tam anlamıyla yerine gelmeden bu işe hızlı başlamamalısınız. Pedalları çevirmeye başladığınızda pek çok kasınızın çalıştığını hissedeceksiniz. Düzenli spor yapmak, sürüşe başlamadan önce ısınmak, sürüş sırasında avantaj sağlar.

    Katlanır bisikletle sürüş keyfinizi ikiye katlamaya ne dersiniz?

    Şehir içi sürüş için en iyi alternatiflerden biri de katlanır bisikletler. Araba, metro, vapur gibi bilumum özel ve toplu taşıma araçlarına rahatlıkla inip binmenizi sağlayan katlanır bisikletlerden birini satın alarak pratik bir çözüm yaratabilirsiniz. İşte hem fiyatı hem de performansı ve kalitesi açısından satın alabileceğiniz katlanır bisiklet;

    [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12533999/640xauto.jpg)](http://www.eastmarine.com.tr/katlanir-bisiklet-3)

    Detaylar için tıklayın

    . ![]()


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler