Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beyrut

    Ortadoğu’nun Paris’i: Beyrut Lübnan’ın başkenti olan Beyrut, yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip.

    Genel Bilgiler

    Ortadoğu’nun Paris’i: Beyrut

    Lübnan’ın başkenti olan Beyrut, yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip. Beyrut Ortadoğu’nun en özgür şehirlerinden biridir ve Ortadoğu’nun Paris’i olarak bilinir. Aynı zamanda burası Lübnan Sivil Savaşı’nın 1970’lerde çoğu yeri harabeye çevirdiği, 1980’lerde savaşların yapıldığı ve 2006 bombardımanlarının önemli zarara yol açtığı yer. O yüzden gitmeden haberleri bir kontrol edin (Hizbullah’ı araştırın).

    Beyrut tanınmışlığının ve Ortadoğu’daki jeopolitik konumunun kurbanı olmuş diyebiliriz. Dost canlısıdır, sizi samimi karşılar. Avrupa mimarisini, kafelerde kahvelerini yudumlayan, ve hatta Fransızca konuşan insanları bile bulacaksınız.(!)

    Beyrut’ta görülecek çok şey var. Merkez bölgesi, turistik cazibe açısından her şeyi çevresinde toplar. Burada Fransız, Venedik ve Osmanlı etkileri sokak boyunca uzanan mimarilerde rekabet ediyor. Bölge, çarşılara, camiilere (Resmedilen Muhammed El-Emin Camiisi gibi) ve kiliselere ev sahipliği yapıyor. Bir de yemek yiyebileceğiniz veya bir şeyler içebileceğiniz yerler de var. Beyrut’ta görmeniz gereken bir diğer yer ise Lübnan tarihi boyunca çeşitli dönemlerden 1300 arkeolojik sanat eserini sergileyen Beyrut Ulusal Müzesi'dir. Burayı gezdikten sonra başka bir müzeye gidebilecek durumda olursanız, Nicolas Surcock Müzesi, Lübnan ve uluslararası modern sanatın iyi bir koleksiyonuna sahip. Günü hoş bir şekilde bitirmek istiyorsanız, Akdeniz’e karşı gün batımını izleyip soğuk biranızı yudumlarken, yöre sakinlerine karışmak için Corniche’ye yönelin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler