Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Berlin’de Alışveriş Yapmak İçin En İyi Adresler

    Alışılmışın dışında, havalı ve yaratıcı Berlin, bağımsız tasarımcılar ve butikleriyle Avrupa’da alışveriş yapabileceğiniz en iyi şehirlerden biri.

    Berlin, tarihi ve kültürüyle herkesi büyülüyor. Nesiller, toleransın ve iletişim kolaylığının son derece önemli olduğu rahat bir dönemde yetişiyor. Görkemli “Müzeler Adası” ve süslü “Reichstag”, ıhlamur ağaçları ile kaplı geniş caddelerin sessiz şıklığı, modern kafeler, bağımsız dükkanların radikal yaratıcılığı ve 24 saat boyunca devam eden özgürlük… Berlin’de hepsini bulmak mümkün. Robert Montgomery'nin yanıp sönen neon ışıklara yazılı olan sözü kesinlikle doğru:

    “Şehir tahmin ettiğinizden çok daha çılgın ve çok daha nazik.”

    The Store - Soho House Berlin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544058/640xauto.jpg)

    Soho House Berlin’in zemin katının neredeyse yarısını kaplayan bu mağaza, İngiliz tasarımcı Alex Eagle’in parlak buluşu sayesinde ortaya çıkmış: Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz bir mağaza. Yaratıcı, zeki ve ihtişamlı birinin evi gibi. Plaklardan kitaplara, kıyafetlerden mobilyalara ve hatta yemeklere kadar her şey indirimde. Arka tarafta berber “BARBER & PARLOR” bile var. Müşterilerden bazıları özel yapım masalarda kahveleri ve laptopları ile oturuyor (bu arada bir kaç yüz Euro ödeyerek siz de bu çağdaş tasarım masaları satın alabilirsiniz), bazıları ise Alex Eagle kıyafetleri alıyor.

    Adres: The Store, Soho House Berlin, Torstrasse 1, Berlin, Almanya

    İnternet Sitesi: thestores.com

    Lala Berlin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544067/640xauto.jpg)

    Kişiye özel tasarlanabilen kaşmir parçalar, “kendi kazağınızı kendiniz örün” kitleri, telefon kılıfları ya da parfümleri MITTE’nin merkezinde yer alan bu moda bağlısı konsept mağazada bulabilirsiniz. İranlı tasarımcı Leyla Piedayesh bütün ilhamını ve yeteneğini farklı desenli poşulara aktarıyor. Mağazada üçgen şallar ve değişik aksesuarlar bulmanız da mümkün. Mağazanın müdavimleri arasında Claudia Schiffer ve Claire Danes bulunuyor. Danes “Homeland” dizisi için buradan sade, ipek bir üst almış. Ayrıca Leyla Piedayesh mağazada bazen sergiler de düzenliyor.

    Adres: Lala Berlin, Alte Schönhauser Strasse 3, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 2009 5363

    İnternet Sitesi: lalaberlin.com

    Wingwheels

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544070/640xauto.jpg)

    PRENZLAUER BERG’de genç çiftlerin aksesuarları bisikletler, köpekler ya da bebeklerdir. Bazen bu üçünü aynı anda görmek de mümkün tabi… Siz de onlara şehrin ilk elektronik bisiklet mağazasına girerek katılın. Bisiklet yolları ile ilgili kitaplar ve dergiler bulun ve yokuş yukarı çıkmayı kolaylaştıracak şık elektrik motorlu bisikletlere bakın. Bu canavarların fiyatları 1,500£’den başlıyor.

    Adres: Wingwheels, Kastanienallee 64, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 6500 2622

    İnternet Sitesi: wingwheels.de

    Upcycling Deluxe

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544076/640xauto.jpg)

    Etik yaşam Berlin’de önemli bir olgu. Bu mağazaya geldiğinizde ileri dönüşümün ne kadar büyük bir ustalık ve pratiklikle yapıldığını görünce şaşıracaksınız. Eski çimento torbalarından dönüştürülmüş cüzdanlar, lastiklerden dönüştürülmüş eşsiz plastik parçalar, zeytinyağı tenekelerinden dönüştürülmüş oyuncak evler ve plaklardan dönüştürülmüş çantalar bu mükemmel mağazanın sadece birkaç ürünü. Siz bir malzeme söyleyin, onlar hemen başka bir eşyaya dönüştürsünler.

    Adres: Upcycling Deluxe, Kastanienallee 22, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 6260 8576

    İnternet Sitesi: upcycling-deluxe.com

    Denim Project

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544082/640xauto.jpg)

    Genel olarak KASTANIENALLEE bir parça şehirlilik ile çabasız gösterişi ile dikkat çekiyor. Burada, estetiğin tavan yaptığı yerde, cennetin biraz bozulmuş hali olan DENIM PROJECT mağazasını bulabilirsiniz. Hollandalı tasarımcı Jesper Keiser mağazayı yönetiyor. Mağazada vintage elbiseler, tütüler ve kalın Nordik kazaklar ile dokulu, eğlenceli ve kullanışlı tasarımlar bulabilirsiniz. Mağaza temasına sökülmüş tezgahlar, tasarım elbiseler ve şehvetli müzik eşlik ediyor.

    Adres: Denim Project, Kastanienallee 63, Berlin, Almanya

    İnternet Sitesi: denimproject.dk

    Fein und Ripp

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544094/640xauto.jpg)

    Garip bir şekilde yakışıklı olan Pianka hanedanlığı retro fakat bir o kadar da modern kıyafetlerin satıldığı bu mağazayı yönetiyor. İçeride ayrıca vintage parçalar ve yeni gelen ürünleri de bulmak mümkün. Joachim ve iki oğlu bütün parçaları 30’ların takımlarından, kemerlerinden ve 60’ların İsveç at koşumlarından elde ediyor. Erkekler için ortaya çıkan bu mükemmel parçaların yanı sıra, kadınlar için de yelekler bulunuyor. Askeri yeşil- haki renkli eldivenlere mutlaka göz atmalısınız.

    Adres: Fein und Ripp, Kastanienallee 91/92, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 4403 3250

    İnternet Sitesi: feinundripp.de

    Rike Feurstein

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544097/640xauto.jpg)

    RIKE FEURSTEIN’in imzası olan gazeteci şapkaları pek çok Berlinli hipsterın kafasını süslüyor ve kadınlar için üretilen yumuşak, tüylü ve yünlü şapkalar yapının ve mizahın son eseri. Erkekler için dar kesim melon şapkalar ise iyi giyinmenin ve bir tutam tvistin en önemli unsurlarından biri haline geldi. Ayrıca köpekler için de bir dizi şık tasma bulabilirsiniz.

    Adres: Rike Feurstein, Rosa-Luxemburg-Strasse 28, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 9225 9669

    İnternet Sitesi: rikefeurstein.com

    The Amazing Crocodile Design Store

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544100/640xauto.jpg)

    Bu mağazada hiçbir şey göründüğü gibi değil. Her parça değiştirilmiş, yeniden düzenlenmiş, tam ters çevrilmiş ve yeniden yapılandırılmış. Bilezik zannettiğiniz şey aslında şişe açacağı, kapitone fil ise tabure. Mağazanın sahibi Jana Kubischik mimar ve dekoratör, ayrıca kendisi biraz yerleşmiş olan geleneklere karşı ve espri anlayışı da çok yüksek.

    Adres: The Amazing Crocodile Design Store, Rosa-Luxemburg-Strasse 49, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 4000 6930

    İnternet Sitesi: amazing-crocodile.de

    Saint George's New & Second-hand English Bookstore

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544106/640xauto.jpg)

    Bir şehrin herhangi bir alanda modernleşip modernleşemediği kesinlikle kitapçıların kalitesi ile ölçülüyor. Bu mağazanın varlığı ise kesinlikle modernleşmeye yönelik bir işaret. 2003 yılında kurulmuş olan bu ikinci el kitap mağazası (yeni kitapları da getiriyorlar) gezmek, mürekkep ve kağıt kokusunu içinize çekmek için ideal bir yer. Koku o kadar muazzam ki şişeye doldurup yanınızda taşımak isteyeceksiniz.

    Adres: Saint George's New & Second-hand English Bookstore, Wörther Strasse 27, Prenzlauer Berg, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 4000 6930

    İnternet Sitesi: saintgeorgesbookshop.com

    Peki Nerede Kalmalıyız?

    Soho House Berlin

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544112/640xauto.jpg)

    Daha önceden büyük bir alışveriş merkezi olan bu otel, bir otelden bekleyebileceğiniz her şeyi fazlasıyla karşılıyor. Büyük kadife koltuklar, çılgın tasarımlı avizeler, teras havuzu ve vintage eşyalar… İki ve üç yataklı odalar, yüzyıl ortası modern tarz katlar uzun süreli-geçici olarak kalabileceğiniz en güzel yerlerden birini size sunuyor.

    Adres: Soho House Berlin, Torstrasse 1, Berlin, Almanya

    Telefon: +49 30 4050 440

    İnternet Sitesi: sohohouseberlin.com

    Ücret: £195’den başlıyor

    Bir Berlinliden Alışveriş Tüyoları

    Berlin gözlük tasarımcısı Harry Skinner, gezebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz en güzel yerleri şu şekilde anlatıyor:

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544118/640xauto.jpg)

    “LUNETTES SELECTION en sevdiğim mağazalardan biri. Sadece çok güzel tasarım gözlük yapmıyorlar, aynı zamanda içeride gözlüklerin tarihi ile ilgili bilgi veren satış görevlileri de var. Berlin tekno müziği ya da Almanya yerel müzikleri ile ilgili plak almak için de kesinlikle OYE RECORDS’u tavsiye ediyorum. Seçenekleri görünce inanamayacaksınız."

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544121/640xauto.jpg)

    "Yaz mevsiminde gidebileceğiniz en iyi yer MAUERPARK bit pazarı. Yerel zanaatkarların ve en son trendleri kendilerine uydurmaya çalışan optimist yeni tasarımcıların olduğu bu salaş yere gitmelisiniz. Sanat istiyorsanız Mitte’de bulunan, eski bir depo olan SAMMLUNG BOROS’u tavsiye ederim. Galeride kavramsal tasarımlar bulabilirsiniz. Tabi bunların sanat mı yoksa sadece kovası dışarıda kalan bir süpürge mi olduğunu anlamak her zaman mümkün olmuyor. Ayrıca PLATOON KUNSTHALLE’da ilginç pop-up sergiler var."

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12544127/640xauto.jpg)

    Berlin’deki en iyi kahve dükkanı ise THE BARN. Kendi çekirdeklerini kendileri kavuruyorlar ve içerisi mükemmel kokuyor. 25 HOURS BIKINI BERLIN HOTEL’de yer alan THE MONKEY BAR ise içkinizi yudumlamak için ideal bir tercih. Hayvanat bahçesi manzaralı bu kafede gerçekten maymunları görebilirsiniz. Güzel bir bardak espresso ya da Bloody Mary içmek istiyorsanız MEIN HAUS AM SEE görmeniz gereken yerler arasında. Burada akşamları canlı müzik ve DJ performansları da oluyor.”

    Tasarımcı Skinner’ın vidasız gözlüklerini incelemek için: ic-berlin.de

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler