Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Belgrad Gece Hayatı: En İyi Rock Barlar

    Siz de benim gibi müzik konusunda seçici misiniz? Konu müzik ve gece hayatı olunca gereğinden fazla seçici davranabiliyorum.

    Aşırı kalabalık, car cur gürültülerin müzik diye sunulduğu, herkesin birbirine hava atma yarışında bulunduğu clublar hiç ilgimi çekmemiştir. Gece hayatı anlayışım güzel, kaliteli müziklerin canlı kanlı çalındığı mekanlarda içkimi yudumlamak, arkadaşlarımla iki cümle laflamak ve ritmin tadını çıkarmaktır. Belgrad bu konuda beni son derece memnun eden bir şehir. Farklı kitlelere hitap eden mekanları, keyifli atmosferleri, güzel müzikleri ile Belgrad’ın Rock’n Roll halini yaşamayı gerçekten çok seviyorum.

    En son uçuşumda uçakta okuduğum Elevate dergisinde Belgrad’ın rock barlarını anlatan bir yazıyla karşılaştım. Şehrin kült rock barlarının tanıtıldığı bu yazı keşfedilecek yeni yerlerin olduğunu bana hatırlattı. Henüz keşfetmediğim mekanları sizinle de paylaşmak istedim. Kim bilir belki günün birinde sıkı bir grubun konserinde iki bira içme fırsatı yakalarız.

    Gun Club

    Vakti zamanında atış poligonu olarak kullanılan yer günümüzde “savaşma seviş” mottosunu benimseyen gençler için harika bir konser alanı olarak hizmet veriyor. Tanınan rock gruplarının sahne aldığı mekan şehirin gözde rock clublarından. Gun Club’ta sahne alan müzisyenler ile seyirci arasında neredeyse hiç boş alan bulunmamakta. Mekanın atmosferi ile büyülenen müzik severler her performansın etkisine kapılıyor. Mekanda yer alan konserler için belli bir sınıflandırma yapmak pek mümkün değil. Farklı tarzlara sahip grupların sahneye çıktığı mekanda ortak olan tek konu “Rock’n Roll"

    Danguba

    Danguba hafta boyunca sergilediği etkinlikler ile adını duyurmuş ve beğeni kazanmış bir mekan. Demo grupları arasında yarışmalar, tribute grup festivali gibi ilginç etkinlikleri bulabileceğiniz şehirdeki nadir yerlerden birisidir. Zaman zaman büyük konserlerin de yapıldığı mekan aynı zamanda düzenlediği karaoke partileri ile de oldukça ünlüdür. Eğlenmeye gittiğiniz mekanda sahneye çıkıp star olmak istemez misiniz? Duvarlarda yer alan müzisyenlerin resimleri, karanlık, hafif dumanlı ortamı ve her daim hareketli kalabalığa sahip müzik severler arasında eğlenmemek mümkün değil.

    Çorba Kafe

    Biliyorum kulağa ilginç geliyor fakat mekanın orijinal adı bu: Çorba Kafe. Sırpça’da “çorba” aynı bizim kullandığımız gibi “çorba” anlamına geliyor. Savamala bölgesinde bulunan bu mekanın adı Yugoslavya döneminin oldukça ünlü rock grubu “Riblja Çorba” (Balık Çorbası)’dan geliyor. Mekanın önünde park etmiş motosikletler, içeride rock müziğin tadını çıkaran sıkı rockerlar, duvarları süsleyen gitarlar, eski fotoğraflar, albüm kapakları ile oturma odası atmosferinde sağlam müzikleri dinlemeyi kim istemez ki? Mekanda çoğunlukla cover çalan genç gruplar sahne alıyor.

    KST

    Şehrin en eski rock barı olan KST’nin geçmişi 60 yıl öncesine dayanıyor. Belgrad Üniversitesi Teknik Fakültesi’nin alt katında yer alan bu ilginç mekan yaz ayları boyunca çok sayıda parti ve konsere ev sahipliği yapan geniş bir bahçeye açılıyor. Yıllar boyunca farklı programlar uygulamış olsa da mekanın değişmezi Cuma günleri yapılan “Can’t Stop The Rock” etkinliğidir. On yılların geleneği olan bu etkinliğin yanında son derece ünlü yeni yıl öncesi kostümlü parti de gençlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

    Manijak

    90’lı yılların alternatif akımında oldukça önemli bir yere sahip olan Manijak (manyak olarak okunur) kısa bir süre önce Belgrad’ın merkezine taşınmış. Mekanın simgesi olan “Manijak” adlı çizim yeraltı sanatçısı Srdan Dile Markovic tarafından çizilmiş. Mekan müzik seçimini çoğunlukla sanatçılara ve müzisyenlere bırakıyor. Çok büyük olmayan mekanda kalabalığın mekanın önüne taşması sık görülen bir durumdur. Mekanın Knez Mihailova caddesi üzerinde olduğunu düşünürsek bu durumdan şikayetçi olunacağını sanmıyorum.

    Drummer Lizard'a ait daha fazla içerik için sizi şöyle alalım.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler