Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bangalore

    Hindistan’ın En Yaşanabilir Şehri Turistler, Hindistan gibi büyük bir yerde seyahat ederken önceliklerini belirlemek durumunda kalıyor.

    Genel Bilgiler

    Hindistan’ın En Yaşanabilir Şehri

    Turistler, Hindistan gibi büyük bir yerde seyahat ederken önceliklerini belirlemek durumunda kalıyor. Bundan dolayı ülkenin sadece en önemli noktalarına öncelik vermek daha iyi olacaktır. Rotanı eve çevirip iki hafta sonra dönüp baktığında Hindistan'ın sana sunmuş olduklarından memnun olacaksın.

    Hindistan'da gezi vaktini şehirlere eşit bölüştürmek oldukça zor. Öncelik verilecek yerler liste yapıldığında ise 10-20 adet yer önem kazanıyor ve bu yerler dünya çapında ünlü yerler. Hindistan’ın güneyindeki Karnata Bölgesi'nde yer alan Bangalore’de, bu listede bulunan şehirlerden biridir. Bangalore, alışveriş yapmak ve bir şeyler yemek için yeterince hoş bir şehirdir, fakat turistik açıdan göze çarpan fazla bir yeri yoktur. Ayrıca burası, Hindistan metropollerinden olmayan bir yer ve herhangi başka bir metropol ile karşılaştırıldığında, kesinlikle kendisini gösterecektir.

    Bangalore, Hindistan’ın başta gelen bilgi teknolojileri şehridir ve ülkenin en modern, en ilerlemiş kenti olarak kabul edilmektedir. Şehir, sömürge dönemi yapılar, parklar, göller, bahçeler ve yeşillik alanlar bakımından zengin bir şehirdir. Hoş bir iklimi olan Bangalore, son zamanlarda ülkenin en yaşanabilir şehri olarak belirlenmiştir. Büyük bir öğrenci nüfusu olan şehir, bu özelliği ile geceleri eğlencenin bol olduğu bir yer haline gelmiştir. Özellikle şehrin müzik manzaraları oldukça fazla.

    Bangalore’nin daha geleneksel turistik yerlerine göz atacak olursak, Vidana Soudha, Yasama Odası Üyeleri'nin ve diğer 22 devlet kurumunun merkezi olan şehrin en etkileyici yapılarından biri. Mimari stili Dravidian etkisinde kalmış olan Vidana Soudha’nın, 300 adet odası bulunuyor. Lalbagh Botanik Bahçesi ve Cubbon Park’ı şehrin bereketli yeşillik alanları. Bangalore Sarayı ve Tipu Sultan Sarayı ise, şehrin turistik alanlarını temsil ediyor. Birçok çarşı ve pazarın bulunduğu Bangalore’de bunların yanı sıra düzinelerce tapınak ve bir o kadar kilise bulunuyor. Şiva Tapınağı bunlardan biri.

    Not: Bangalora, Hindistan gezileri için iyi bir başlangıç noktası değil. Çünkü uluslararası bağlantısı iyi değil. Bundan dolayı, geziniz için Hindistan’a, Mumbai, Delhi ya da Pune şehirlerinden giriş yapmayı denemeniz daha iyi olacaktır.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler