Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bandar Seri Begawan

    Sultanlığın başkenti Bandar Seri Begawan (BSB), Brunei Sultanlığı'nın başkenti ve 140.000 nüfusuyla Borneo Adası’nda yer alan en büyük şehirlerden bir tanesi.

    Genel Bilgiler

    Brunei, baştan çıkarıcı küçük bir ülke gibi görünmesine rağmen, aslında Lüksemburg’un iki katı, Singapur’un ise neredeyse sekiz katı büyüklüğünde.

    BSB, turistik mekânlardan çok iş merkezi ve restoranlarla dolu. Fakat, bunun yanında şehri ziyaret edenler muhtemelen daha önce hiç görmedikleri altın kubbe gibi ilginç manzaralarla karşılaşacaklar. Sultan Ali Ömer Seyfeddin Camii, en çok göze çarpan ve şehri tanımlayan manzaradır. İçeri girebilir ve çevreye bir göz atabilirsiniz ya da sadece görünüşte Mughal (Hint-Türk İmparatorluğu) ve İtalyan mimarilerinin ortak eseri olan camiinin dışından fotoğraf çekebilirsiniz.

    Burada çok sayıda ihtişamlı camii bulunmakla birlikte (Jame' Asri Sultan Hassanal Bolkiah bahsi geçen camiye benzerdir) esasen enteresan bir görünüme sahip olan yer. Maalesef sarayın içi senede sadece birkaç gün ziyaret edilebilen sultan sarayıdır. Bunun yanı sıra, yakın mesafeye en iyi tekne ile ulaşılan Kampong Ayer su köyü, ziyaret etmek için ilginç bir yer. Yaklaşık 40.000 kadar insana ev sahipliği yapan ve yüzen evler gibi görünen şehirdeki bu evler, Brunei Nehri’nde kazıklar üzerine inşa edilmiş.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler