Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bagan

    Nefes kesici güzellikteki Bagan Myanmar, kendini dış dünyaya açmaya başladığından beri birçok dergi, seyahat rehberi ve websitesinde karşınıza çıkan, sizi bu güzel ülkeyi ziyaret etmeye ikna etmek için kullandıkları resimler Bagan’a aittir.

    Genel Bilgiler

    Mükemmele yakın bu şehir, nasıl olduysa bir şekilde bugüne kadar gizli kalmayı başarmış. Bagan, Myanmar’ın Mandalay Eyaleti'ndeki Irrawaddy Nehri’nin doğu kıyısında yer alır. Yangon’un hemen hemen 500 km kuzeyinde ve dünyadaki en önemli Budist Tapınakları'nın, manastırların ve pagodaların toplanma yeridir.

    Şehir, Moğol istilasına uğrayana kadar Pagan İmparatorluğu’na başkentlik yapmış ve hem dini hem de din dışı eğitimin merkezi olmuş. Bu dönemde, 1044 ve 1287 yılları arasında inşaa edilen tapınak ve pagodalardan 2200 tanesi günümüze kadar gelmiş. Yapılar şehrin dışında, Bagan Ovası üzerinde dağınık şekilde bulunuyor. Bu bölge, 13x8 km karelik bir alan, bu yüzden de burayı keşfetmek için iyi bir programa ihtiyacınız olacak.

    Taksi tutmak veya bisiklet kiralamak, çevreyi ziyaret etmek için en çok kullanılan yöntemler arasında. 2200 tapınak arasından hangilerini ziyaret etmeniz gerektiğine gelince, eğer bu konuda uzman değilseniz dışarıdan bakınca hepsi size aynı gelecek ve beraber oluşturdukları kompozisyonu, binaların tek görünümlerinden daha çok seveceksiniz.

    Es geçmek korkusuna kapılmadan, gönül rahatlığıyla gezeceğiniz yapıları seçebilirsiniz. Yine de en kutsal olan Ananda Tapınağı, Dhammayangyi Tapınağı, Shwezigon Pagoda ve Thatbyinnyu Tapınağı’nı es geçmediğinizden emin olun. Ayrıca Shwesandaw Tapınağı’ndan gün doğumunu ve gün batımını mutlaka izleyin.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler