Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Babalar Günü: Bir Mangal Serüveni!

    Bir babalar günü hediyesi olarak mangal. Çünkü ülkemizdeki en gerçek baba aktivitesi 'mangal'dır...

    Mevzu anneler olduğunda cümlelerimizi çok daha fazla romantize edebiliyoruz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555962/640xauto.jpg)

    Mevzu babalar olduğunda ise beynimizin romantik cümleler kuran kısmı bir biçimde devre dışı kalıyor: İşe hep eğlenceli yanından yaklaşıyoruz, onların ne kadar önemli varlıklar olduğunu bu şekilde ifade etmeye çabalıyoruz.

    Neden ki? Baba figürünün yüzyıllar boyunca daha katı, evlatlarına daha soğuk yaklaşan bir insan şekliyle resmedilmesinden olabilir... Neticede bir 'erkek' olduğu için daha basit, daha ayrıntısız şeylerle mutlu olduğu için olabilir... İç dünyalarıyla anneler kadar içli dışlı olunmadığından da olabilir...

    Her şey olabilir. Ancak hiçbir şey onların ne kadar önemli varlıklar olduğu, onların ismine adanan tek günde babamızla vakit geçirmemiz gerektiği gerçeğini değiştirmez.

    Haziran ayının üçüncü pazarına hoşgeldiniz.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555965/640xauto.jpg)

    (Evet babalar günü ne zaman sorularını duymaya daha mayıs sonu başlamıştık, hemen Google'a 2016 babalar günü ne zaman yazıp bir oh çektik.)

    Bugüne kadar ne kadar olumlu hareket yaptıysak, ne kadar güzel noktalara geldiysek; bu durumda annelerimizin olduğu kadar, babalarımızın da etkisi var. Babalar Günü kavramını, o günde abartılı şekilde mutlu edilmeyi sonuna kadar hakediyorlar...

    Ve bahsettik ya; daha basit, daha ayrıntısız şeylerden hoşlanıyor babalarımız. Onları mutlu etmek, annelerimizi mutlu edecek jestleri düşünmekten çok daha kolay aslında. Amerikan dizileri ve filmlerinden alıştığımız 'baba aktivitesi' elbette onunla birlikte gölde balığa çıkmak veya bir beyzbol maçına gitmek; tabii ülkemizde bu durum biraz daha farklı işliyor. Bizim babalarımız için en güzel babalar günü hediyesi mangal! Gerçekten, mangala gitmeden önce babanızı iyi bir mangalla sevindirmek istiyorsanız buradan uygun fiyata iyi mangallar bulabilirsiniz.

    (Hayatımızda herhangi bir kavram üzerine düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak TV'lerde gördüğümüz yabancı kültür aktivitelerinin gelmesi de epey ürkütücü bu arada.)

    Bizim babalarımız mangal seviyor!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555968/640xauto.jpg)

    Öyle bir sevgi ki bu; hazırlığı günler öncesinden başlar, bütün günün planı, hangi etlerin hangi sırayla konacağına, patlıcanın ne zaman közleneceğine kadar bellidir... Eğer şu yazımızda önerdiğimiz aktiviteleri gerçekleştirecek zamanınız yoksa veya gerekli bütçeyi denkleştiremediyseniz; Babalar Günü'nün kadim etkinliğine, mangala hazırlıklı olun!

    İşte bu serüvende sizleri bekleyenler:

    1. Eşyaların toplanması

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555974/640xauto.jpg)

    Mangal yakmaya gitmek ciddi bir iştir.

    Etler, sebzeler bir gün öncesinden alınır; anne marifetiyle köfteler yoğurulur, mangal gününe hazır edilir. Baba ise bugünün heyecanına günler öncesinden başlar... Kömür, çıra, gazete kağıdı gibi mangalı yakmaya yarayacak her şeyi günler öncesinden toplar, gittiği yerde kuru çalı çırpı bulabileceğini umut etmeye girişir. Portatif masa, yere serilecek örtü, plastik tabaklar ve bardaklar bu hazırlığın olmazsa olmazlarıdır.

    (Plastik topu hatırlamak sizden beklenir. Kaçırmayın.)

    2. Bagaja yerleşim

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555977/640xauto.jpg)

    O kadar eşyayı bagaja sığdırabilmek, baba olunduğu anda aktifleşen bir yetenektir adeta. Her erkekte bulunan, genlerde saklanan, evladı kollarına ilk aldığı an ortaya çıkan bir yetenek...

    3. Evden aşırı derecede erken çıkılması mübahtır.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555980/640xauto.jpg)

    Bu sayede trafiği atlatabileceğini, rahat rahat mangalı yakacağı ortama ulaşabileceğini düşünür babalar... Tabii ki her baba böyle düşündüğü için, trafik hiç de umulduğu gibi ilerlemez.

    Özetle, o sabah trafik ilerlemez.

    4. Bir şey unutulduysa?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555983/640xauto.jpg)

    Bu hareketi genelde siz yaparsınız, anneniz yapar... Babanız yapsa da çok umursamaz zaten, nihayetinde o bagajı çoktan yerleştirmiş, yola da çıkmıştır. Geri dönmeye uğraşamaz.

    Annenizin veya sizin ısrarınız sonucu eve geri dönülür, unutulan şey alınır, yola tekrar çıkılır. Bu yüzden, Babalar Günü'nün babanız için safi mutluluk şeklinde geçmesini istiyorsanız, evde bir şey unutmayınız.

    5. Arabada birinin mutlaka tuvaleti gelir!

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555986/640xauto.jpg)

    Arabanın bagajına kurulan bu portatif sistem, sizin, annenizin veya (daha doğrusu; muhtemelen) küçük kardeşinizin başına gelecek bu problem için kesin çözüm olabilirdi... Ama mangala gidiyorsunuz ve bagaj ağzına kadar dolu elbette!

    Bir benzinlikte mutlaka tuvalet molası verilir. Yalnız; babalar benzinliği seçerken, normalde de benzin aldığı bir markanın istasyonunda durma konusuna özen gösterirler. Benzin almayacak olsalar bile orada durmak isterler.

    Neden ki? Bugün Babalar Günü, sorgulamayın.

    6. Ve nihayet doğaya geldik.

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555989/640xauto.jpg)

    Dizleriniz arabada durmaktan dayanılmaz bir ağrıya kapılmıştır ki, trafik azalır, yol biter...

    Nihayet mesirlik alandasınız! muhtemelen şehir dışında, bir köyün sınırları içinde, yeşillik ve besi hayvanlarıyla dolu bir ortamdasınız. Artık sıra örtünün serileceği, portatif masanın ve mangalın kurulacağı noktayı seçmededir...

    İki Dere Arasına Kurulmuş Köy Ağva’da Gezilecek Yerler

    7. Hakikaten, nereye kurulacak bu sofra?

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555992/640xauto.jpg)

    Eğer tahtadan yapılmış yemek masalarının olduğu bir mesireye geldiyseniz yaşadınız, artık mangal keyfiniz daha konforlu, üstelik kurulacağınız noktayı da daha rahat seçeceksiniz...

    Tabii bu noktada tuvalete ne çok yakın ne de çok uzak olmak, diğer ailelerin burnunun dibinde takılmamak, çöplüğe uzak; çeşmeye yakın noktada durmak altın kurallardır. Merak etmeyin, babanız çözer.

    8. Babanız bir tanıdığına rast geldiğinde yaşanacaklar...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555995/640xauto.jpg)

    Her zaman olmaz ama, olursa babanızın ağzından çıkacak ilk cümle şudur: ''Hangi yoldan geldiniz? Biz eski yoldan geldik, az trafik vardı... Dönüşte otobandan gideriz ama, gece gece o yol kullanılmaz şimdi.''

    Sonra muhabbete biraz ara verilir tabii, her aile kendi mangalıyla ilgilenir. Ara ara koyulaşacak muhabbette; bu yılın spesiyali olarak da Aziz Yıldırım'ın 20 küsur yıldır Fenerbahçe başkanı olması, Fatih Terim'in milli takım kadrosu seçimi, Mario Gomez'in Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağının konuşulacağını sanıyoruz...

    9. ''Mangalın orda oynamayın!''

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12555998/640xauto.jpg)

    Bu sözü artık duyacağımızı sanmıyoruz tabii, yaşlar geçti...

    Ama küçükken çok duyardık, eğer yanınızda küçük kardeşiniz, kuzeniniz vesaire varsa, topun mangala çarpma ihtimaline karşı babanızdan mutlaka duyacağınız, hattâ gün içinde en az 10 defa duyacağınız bir cümledir bu.

    10. Mangal yakılır...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556004/640xauto.jpg)

    Mangal bizim zamanımızda eski bir gazeteyle, dergiyle ya da süpürge küreğiyle yellenirdi...

    Artık drone'lar kullanılıyor arkadaşlar. Drone'lar kullanılıyor ve interneti bu tip videoları izlemek için kullanan babanız bu taktiği çok iyi biliyor. Sürprizlere hazır olun.

    11. Mangalın başında gün boyunca duracak olan ise...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556010/640xauto.jpg)

    ...hiç şüphe yok ki, babanızdır. O mangala başka kimse dokunamaz.

    Herkesin tabağı vardır da, babanızın yoktur. O mangalın başında bekler, etler sebzeler piştikçe atıştırır...

    12. Son adım: Patlıcanlar...

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12556013/640xauto.jpg)

    Tavuğun, sucuğun, köftenin, pirzolanın, bifteğin ne zaman ve hangi sırayla pişirileceği babadan babaya değişkenlik gösterir. Ancak mangalın son demleri mutlak olarak patlıcan, soğan ve bibere ayrılır.

    Siz ''Daha da yiyemem artık!'' diye düşünürken, babanız yakılan mangalın en efektif şekilde kullanılmasına kafa yorar, patlıcanı soğanı közün içine atar...

    Elbette etraf toplanır, çöpler gerekli yerlere atılır, kalan yemekler hayvanlar yesin diye bir noktaya biriktirilir, getirdiğiniz plastik top mutlaka orada unutulur ve arabaya binilir. Gün biter.

    Babanız, Babalar Günü'nü ailesiyle geçirmiş, mangalını yakmış, muhabbetini etmiş, mutlu bir insandır artık...

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler