Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Avrupa'yı Müzikle Turlamanız İçin; İşte Bu Yazın En İyi Müzik Festivalleri!

    Schengen vizenizi alın, kredi kartı borçlarınızı Haziran'a kadar rahatlatın... Bu yaz iyi gezeceksiniz ;)

    1 - 5 Haziran, Primavera Sound, Barcelona (İspanya)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542453/640xauto.jpg)

    Bu yazki turumuza İspanya'dan başlıyoruz. Çünkü herkes bilir ki, bir cebinizde paranız, öbüründe de vizeniz varsa Primavera Sound kaçmaz, kaçamaz...

    Bu yıl 16. defa düzenlenecek olan festivalde rock müzikten indie'ye, elektronik dans müziğinden atmosferik kürek metal'e kadar her türlü tarzın en iyi isimlerini toplam 5 farklı sahneden izleyebileceksiniz. Kimler mi var?

    PJ Harvey'den, Avustralya'nın yeni biriciği Tame İmpala'ya, dans etmekten ayaklarınızda nasırlar oluşturacak Maceo Plex'ten, RADIOHEAD'e (hani Türkiye'ye bir türlü gelmeyen Radiohead'e) herkes Barcelona'da.

    (Sigur Ros da var ona göre.)

    22 - 26 Haziran, Glastonbury Festival, Somerset (İngiltere)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542459/640xauto.jpg)

    Peki bu müzik festivalleri nedir, ne işe yararlar, neden bu kadar önemlidirler? İşte bu soruların yanıtını 1970'ten bu yana İngiliz Glastonbury Festivali veriyor... (Biz vermeyeceğiz.)

    Dünyanın en eski festivallerinden biri olan, günümüzde her yıl yaklaşık 175.000 kişiye ev sahipliği yapan Glastonbury, bu yıl Muse, Adele, Coldplay, Beck, LCD Soundsystem, Disclosure gibi, bir tanesi bile Türkiye'ye gelse bayram ilan edeceğimiz süperstar grupların tamamını bir hafta içinde ağırlayacak.

    25 Haziran - 2 Temmuz, Roskilde Festival, Roskilde (Danimarka)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542462/640xauto.jpg)

    İngiltere'deki son gününüzü ekip Danimarka'ya geçmenizi öneriyoruz. Nitekim Kuzey Avrupa'nın en büyük müzik olayı Roskilde 25 Haziran'da başlıyor. Arada sadece 1400 küsur kilometre var; yeterince müzikseverseniz, halledersiniz.

    Glastonbury'den sadece 1 yıl sonra hippie akımına meraklı iki lise öğrencisi tarafından başlatılan; bir sonraki yıl Roskilde Derneği tarafından sahiplenilen ve gitgide büyüyen festival, artık 160.000 misafiri, sahne alan 180 küsur müzisyeni/müzik grubu ve 21.000'e yakın gönüllüsüyle Avrupa'nın en büyüklerinden.

    Tame Impala burada da çalıyor, LCD Soundsystem da var, PJ Harvey de bu festivali atlamamış. Ama Roskilde'nin bu yılki ağır toplarının Red Hot Chili Peppers ve Wiz Khalifa olduğunu söyleyebiliriz...

    7 - 10 Temmuz, Exit Festival, Novi Sad (Sırbistan)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542465/640xauto.jpg)

    Danimarka'yı hallettikten sonra 5 günlük boş vaktiniz var; Sırbistan'a geçinceye kadar size gözünüzün gönlünüzün açılacağı bir rota çizelim hemen:

    Danimarka'dan hemen sonra Almanya --> Çek Cumhuriyeti --> Slovakya --> Macaristan, ve Sırbistan.

    Böyle muhteşem genleri gördükten sonra Sırbistan'daki Exit Festivali'nde çevrenize çok bakmayacağınıza, müziğe daha iyi odaklanabileceğinize inanıyoruz. İşte odaklanabileceğiniz isimler: Bastille, Wiz Khalifa ve birçok ünlü DJ kardeşimiz.

    8 - 10 Temmuz, T in the Park, Perthshire (İskoçya)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542471/640xauto.jpg)

    Sırbistan'daki EXIT'i bitirir bitirmez uçağa atlayın, çünkü bendeniz Rick T Cartman'ı yıllardır en çok heyecanlandıran festivallerden biri olan T in the Park başlıyor!

    İskoçya'nın medar-ı iftiharı olan festival, resimden de anlayabileceğiniz üzere; epey büyük. 1994'ten bu yana düzenlenen festival tam 255.000 kişiye ev sahipliği yapıyor! Bu yıl da kimler var kimler;

    Red Hot Chili Peppers'ından Calvin Harris'ine, Major Lazer'ından Faithless'ına, The Stone Roses'ına kadar!

    14 - 17 Temmuz, Benicassim Festival, Valencia (İspanya)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542480/640xauto.jpg)

    İskoçya'dan İspanya'ya gitmeniz için 3 gününüz var. Sizlere yine güzel bir rota sunalım mı? Önerimiz; Atlas Okyanusu'nda tertemiz bir gemi yolculuğu :)

    Valencia'da yaz mevsiminin tadını harika müzikle birleştirebileceğiniz festival Benicassim, bu yıl muhtemelen Avrupa'nın en iyi kadrosuna sahip: Valencia sahilleri, deniz, güneş, soğuk içecekler, Muse, Chemical Brothers, Massive Attack, Bloc Party, Disclosure vee Grammy Ödülleri'nin altını üstüne getiren KENDRICK LAMAR!

    16 - 18 Temmuz, Sonar Festival, Barcelona (İspanya)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542486/640xauto.jpg)

    Valencia'da bronzlaştığınız gibi ilk otobüsle Barcelona'ya geçiyorsunuz: çünkü ertesi gün SONAR başlıyor!

    Dans ve elektronikanın her biçim halini, gözlerinizi alamayacağınız lazer şovlarıyla birlikte gözlemleyebileceğiniz Sonar Festivali aşağıda sıraladığımız isimlere, ve muhtemelen Arda Turan'a sahip (nedense Arda'nın dans müziğini seveceği gibi bir düşünceye sahibiz...) :

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542489/640xauto.jpg)

    22 - 24 Temmuz, Tomorrowland, Boom (Belçika)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542492/640xauto.jpg)

    İspanya'dan Belçika'ya geçmek için de üç gününüz var... İşte size Fransa'nın Lyon'uyla Nantes'ıyla olsun, Paris'iyle olsun gezmeniz için bir fırsat! (Marsilya ters kalıyor, o başka sefere)

    Festival önerilerimiz boyunca rock dedik, indie dedik, zaman zaman rap müziğe de değindik. Dans ve elektronika konusunda da Sonar ve Exit gibi iki başarılı önerimiz oldu, Tomorrowland ile bu dans festivali mevzuunu taçlandırmanın vakti geldi.

    2005 yılından bu yana düzenlenen Tomorrowland, Antwerp ve Brüksel'in tam ortasında yer alan Boom adlı küçük bir şehirde gerçekleşiyor. Tomorrowland'in sahneleri her geçen yıl daha renkli, her geçen yıl daha da büyük. Bu yıl kalabalıkları kudurtacak DJ'lerden bazıları; Alok, David Guetta, Afro Jack, Ladiback Luke, Infected Mushroom, Solomun ve Steve Angelo!

    10 - 17 Ağustos, Sziget Festival, Sziget (Macaristan)

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12542498/640xauto.jpg)

    Belçika'daki çatlama patlamanızın hemen ardından, öncelikle bol bol su içmenizi öneriyoruz: dehidrasyon çok fena bir şey. Hemen ardından da bir süre Türkiye'ye dönebilir, ailenizi görebilir, anne kahvaltısının keyfine varabilirsiniz. Çünkü Sziget'e kadar yaklaşık 2 haftanız var ;)

    Sonra da Bulgaristan ve Romanya üzerinden Macaristan'a ulaşır, dünyanın en iyi 5 festivalinden biri kabul edilen Sziget'e katılırsınız. MO, M83, Bloc Party gibi bugünlerin en popüler indie gruplarını dinler, Sigur Ros'u bir kere daha yadeder; Sum41 ile lise günlerinize dönersiniz.

    Sonra da beş parasız ve aldığınız vizenin hakkını vermiş biçimde eve dönersiniz!

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler