Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Avrupa'nın Gizli Yıldızları

    Ünlü tatil yerleri ve popüler turistik yerlerin dışında, dünyanın her yerinde saklı kalmış pek çok yer var. Bu şehirler en az diğer yerler kadar büyüleyici ve ziyaretçilere en az diğer tatil yerleri kadar mükemmel tatil deneyimi sunuyor. Bright Side sizin için bu yazıda gidebileceğiniz zevkli ve sakin tatil bölgelerini inceliyor.

    Český Krumlov, Çek Cumhuriyeti

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543437/640xauto.jpg)

    Český Krumlov, Çek Cumhuriyeti Güney Boliviya’da bulunan büyüleyici bir şehir. Masal diyarını andıran caddeleri, büyük zencefili ev pastalarını andıran binaları ve saklambaç oynamaya elverişli büyüleyici havası ile yıllardır ziyaretçileri kendine çekiyor. Özellikle sıcak aylarda yapacağınız günlük bir gezi çok heyecanlı bir maceraya dönüşüyor.

    Colmar, Fransa

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543443/640xauto.jpg)

    Fransa’nın Alsace bölgesinde bulunan Colmar, ziyaretçilere eşsiz bir Fransız ve Alman mimarisi, kültürü ve ruhu sunuyor. Fotoğraflarda göründüğü kadar canlı ve renkli bir şehir olan Colmar, Fransa’nın saklı cevheri olarak nitelendirilebilir.

    Marsaxlokk, Malta

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543458/640xauto.jpg)

    Malta ruhunu yaşayabileceğiniz sempatik ve neşeli bir kasaba olan Marsaxlokk, ülkedeki en önemli balıkçı kasabasıdır.

    Hallstatt, Avusturya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543467/640xauto.jpg)

    Avusturya’da bulunan renkli ve sevimli bir köy olan Hallstatt, UNESCO tarafından korunmaya değer olarak karar verilmiş ve Dünya Mirası listesine alınmıştır. Avusturya’da bulunan en güzel köylerden biri olan Hallstatt, yüksek dağlar ve parlak bir göl etrafında kuruludur. Hallstatt’ı ziyaret etmek için ister yaz isterseniz kış mevsimini tercih edin fark etmez, fakat buranın sessiz büyüsüne kesinlikle aşık olacaksınız.

    Bled, Slovenya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543473/640xauto.jpg)

    Slovenya’da bulunan Bled, tatlı küçük kıyılar ile çevrilidir ve en meşhur simgesi dünyadaki en güzel göllerden biri olarak sayılan Bled Gölüdür.

    Bibury, İngiltere

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543479/640xauto.jpg)

    Bibury köyü Eski Dünya cazibesi ile doludur ve İngiltere’nin en mükemmel yerlerinden biri olarak görülmektedir. Fotoğrafta özellikle fotoğrafçılar ve turistler tarafından tercih edilen Bibury sokaklarından biridir.

    Albarracín, İspanya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543488/640xauto.jpg)

    Valencia’ya araba ile iki saat mesafede, Teruel’e de 30 dakikalık tren mesafesinde olan Albarracín, İspanya’da bulunan sevimli bir köydür. Kesinlikle ziyaret etmeye değer bir yer.

    Pučišća, Hırvatistan

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543509/640xauto.jpg)

    Her ne kadar Hırvatistan son yıllara kadar turistler tarafından tercih edilen bir yer olmasa da, popülerliği dünya çapında hızlıca artmakta olan bir ülke. Adriyatik kıyısında bulunan “Pučišća” bölgesine özellikle dikkat edin. Burayı bu kadar özel yapan nedir? Bu sorunun cevabını bölgeyi ziyaret ettikten sonra büyük ihtimalle kendiniz vereceksiniz. İpucu: güzelliği sizi oldukça şaşırtacak!

    Annecy, Fransa

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543518/640xauto.jpg)

    XVI. yüzyıl kalesi etrafına kuruludur. Sokaklarda gezerken eski çağların tarif edilemez büyüsüne kapılacaksınız. Etrafında bulunan Fransız Alpleri bölgenin güzelliğini tamamlar.

    Manarola, İtalya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543521/640xauto.jpg)

    Zaten fotoğraf söylemek istediğimiz her şeyi yeterince açıklıyor. Küçük bir kıyı bölgesi olan Manarola, sizce de mükemmel değil mi? İtalya buna benzer pek çok beklenmedik turistik cevherlere sahip. Tek ihtiyacınız olan sadece etrafa bakmak, Manarola benzeri pek çok kasaba ile karşılaşacaksınız.

    Ittoqqortoormiit, Grönland

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543542/640xauto.jpg)

    Bölgenin adını telaffuz etmenin zor olduğunu düşünüyorsunuz, değil mi? Bir de buraya ulaşmayı deneyin. Ittoqqortoormiit’e ulaşmak için önce İzlanda’dan Grönland’e sadece haftada bir defa giden bir uçağa ve daha sonra da bir binmeniz gerekiyor. Fakat yine de bu bölge bu zahmete değer!

    Reine, Norveç

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543557/640xauto.jpg)

    Küçük bir balıkçı köyü olan Reine, bir anda canlanan bir suluboya tablosuna benziyor. Eğer bir fotoğraf, binlerce kelimeye değerse, Reine’e ait olan tek fotoğraf kesinlikle iki katı değerinde.

    Odense, Danimarka

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543566/640xauto.jpg)

    Her ne kadar Odense Danimarka’nın üçüncü büyük şehri de olsa, ülkede başka bir yerde bulunmayan küçük bir kasaba büyüsüne sahip. Gerçekten bir hazine!

    Freiburg im Breisgau, Almanya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543575/640xauto.jpg)

    Belki de bu güzel fotoğraf bizim yerimize her şeyi anlatıyor. Konuşarak mahvetmenin bir anlamı olmaz sanırım. Yine de ilginç bir bilgi: Almanya’nın güney batısında bulunan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan Freiburg şehrinde 230,000 kişi yaşıyor.

    Göreme, Türkiye

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543584/640xauto.jpg)

    Bu inanılmaz antik kent Romalılar tarafından inşa edilmiş ve gerçekten taşların oyulması ile ortaya çıkmıştır.

    Gent, Belçika

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543602/640xauto.jpg)

    Gent, Brugge’ün yanı sıra, Belçika’nın Flandre bölgesinde bulunan oldukça zarif bir kent. Her ne kadar komşusuna göre daha az popülariteye sahip olsa da, Gent de farklı bir açından oldukça cazip bir kenttir. Açıklaması biraz zor, eğer kendinizi bu bölgelerden birinde bulursanız Brugge’den bir trene binin ve ne demek istediğimizi kendi gözlerinizle görün.

    Toruń, Polonya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543620/640xauto.jpg)

    Polonya’nın sık ziyaret edilen yerlerinden ve her daim popüler olan Varşova ve Krakov’dan uzaklaşmak isteyenler için, sessiz Toruń iyi bir başlangıç. Kuzey Polonya’da yer alan bölge, sadelik ve ev sıcaklığı sunuyor.

    Rothenburg ob der Tauber, Almanya

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543635/640xauto.jpg)

    Tanıdık geliyor mu? Plönlein, Rothenburg’ün meşhur yerlerinden biridir ve Walt Disney’in “Pinokyo” animasyon filmine ilham vermiştir.

    Arosa, İsviçre

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543641/640xauto.jpg)

    İsviçre Alp’lerinde bulunan oldukça küçük bölge İngiliz Kraliyet Ailesinin favorilerindendir. Eğer Arosa onlar için bile iyiyse, turistler için de yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

    Bergen, Norveç

    ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/12543656/640xauto.jpg)

    Ülkenin Batı Kıyısında yer alan Bergen, M.Ö. 1070 yılında kurulmuştur. Bebek evlerine benzeyen kulübeleri, Norveçlileri ve turistleri kendine çekmektedir.

    Kaynak

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler