Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Avrupa'nın En Büyük Şelalesi: Rheinfallen

    Rheinfall'a gidin; çağlayan suyun sesi ile büyülenirken, şelaleye karşı yol alan ve nehrin ortasındaki kayalığa yanaşan botları izleyin!

    Almanca Rheinfallen, İngilizce Rhine Falls diye adlandırılan Avrupa'nın en büyük şelalesi İsviçre'de bulunuyor. Schaffhausen ve Zürih kantonları içerisinde yeralan şelale 150 metre genişlikte ve 23 metre derinlikte.

    6 ülkeden (İsviçre, Liechtenstein, Avusturya, Almanya, Fransa ve Hollanda) akan Rhine, bizim bildiğimiz Ren Nehri yani, 1320 km uzunluğunda ve Rotterdam'dan Kuzey Denizi'ne dökülüyor. Nehir, hem endüstri alanlarından hem de tabiatın en güzel olduğu yerlerden akıyor. Biri de Rhine Falls...

    Schloss Laufen isimli eski kalenin olduğu güney bölüme arabamızı park ettik. Park ücreti yok ama Schloss Laufen'e giriş ücreti 5 İsviçre Frankı. Nehrin kuzeyinden gelirseniz de, park ücreti var; ama giriş ücretsiz!

    Çağlayan suyun sesi ile büyülenirken, şelaleye karşı yol alan ve nehrin ortasındaki kayalığa yanaşan botları izledik bir süre. Manzara muazzamdı. Rhine Falls ortasındaki The Rock, kayalık. Oraya tırmanmak müthiş bir deneyim. Saniyede 700 bin litre su akan bir şelalenin ortasında olmak ise eşsiz bir duygu olmalı. Bebek arabası ile bota binmek, yalpalanan o bot ile köpüren sular arasında şelaleye doğru ilerlemek bana göre değildi. Bu macerayı henüz küçük olan çocuklarımla yap(a)madım; kızım henüz anlamasa da oğlum korkardı. Yaşları büyük olan çocuklar için müthiş eğlenceli olacağından eminim.

    Yanımızda bebek arabası olduğundan bol iniş çıkışlı dar merdivenleri de kullanamadık. Sling/kanguru burayı gezmek için ideal olur. Bebek arabası, engelli araçları ve bisiklet için uygun olan Rheinfallweg köprüsünden geçerek nehrin kuzeyine ilerledik. Aynı zamanda tren yolu da bu köprü üzerine inşa edilmiş. Manzara her noktadan muhteşemdi.

    Nehir, 11. asırdan beri ticari amaçla kullanılıyor. Hatta eski bir değirmen nehrin kuzey kıyısında durmakta. Zamanla vagon fabrikası ve alüminyum fabrikası da su gücünden faydalanmak amacıyla kurulmuş. Elbette turizm önemli bir yere sahip, öyle ki İsviçre'de en çok turist gördüğüm gündü.

    Nehrin kuzeyi daha kalabalık ve kentsel yerleşim alanları var. Kafeler, restoranlar ve bir de tren istasyonu bulunmakta.

    İçeriğin devamı için sizi şöyle alalım.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler