Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Arequipa

    Üç volkanın altında Arequipa, Lima ve Callao’dan sonra Peru’daki en büyük üçüncü şehir.

    Genel Bilgiler

    Şili sınırı, başkent Lima’dan daha yakın. 2325 m deniz yükseltisi ile volkanik faaliyet gösteren alanlarla doludur. İnka kalıntıları (şehir 3 volkanik dağın etkisi altında), Peru’nun diğer turistik bölgelerine hakim olsa da Arequipa’da bunun yerini İspanyol kalıntıları ve melez kültür alır.

    Yaklaşık 500 yıllık tarihi ile şehir, bizlere büyük oranda İspanyol sömürge mimarisini gösterir. Arequina Plaza de Armas, tipik beyaz volkanik taş görünümlü katedrali ve sayısız sömürge yapıları ile Peru’nun en güzel meydanlarından birine ev sahipliği yapar. Şehrin çekirdeği olan bu nokta UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alır.

    Santa Catalina Manastırı gibi ünlü mekanların yanı sıra şehrin dışında da keşfetmeye değer yerler bulunur. Muhteşem manzaralar için yanardağlara tırmanabilir ya da Cañón del Colca’yı görmek için birkaç saatlik araba yolculuğu ile bu noktaya ulaşabilirsiniz. Cañón del Colca, Grand Canyon’un iki katı derinliktedir.

    Son olarak, meşhur yerel yiyecekleri deneyin. Buradaki restoranlara picanterías deniliyor. Rocoto Relleno Arequipa’nın en meşhur sunumlardan biri baharatlı biber, zeytinyağı, peynir, yer fıstığı ile doldurulup tekrar baharatlanır ve pişirilir.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler